opskrba hotela i kampova

Valmar Riviera uložila 29 milijuna kuna u centralnu kuhinju i distributivni centar

08.06.2020 u 12:47

Bionic
Reading

Najveća turistička kompanija u Hrvatskoj Valamar Riviera, uložila je 29 milijuna kuna u centralnu kuhinju koji u Vinežu kraj Labina čine proizvodni pogon i distributivni centar za opskrbu njihovih 20-ak hotela i devet kampova u Poreč, Rabcu i Krku, izvijestili su u ponedjeljak iz Valamara

Centralna kuhinja otvorena ovih dana, zapošljava 100 radnika koji rade u svije smjene sedam dana u tjednu. Okosnica je Valamarova projekta online trgovine Valfresco Direkt, koji okuplja lokalne proizvođače vina, maslinovih ulja, voća, povrća, mesa i ribe iz Hrvatske.

"Centralna kuhinja je središnje mjesto za otkup i obradu svježih domaćih namirnica, ali i za pripremu gotovih i polugotovih proizvoda na površini od 3.400 četvornih metara. Time osiguravamo bržu i jednostavniju pripremu hrane uz rasterećenje hotelskih kuhinja, posebice pri obradi svježih namirnica, a uz jednaku kvalitetu te uštedu energije i niže troškove nabave", naglašavaju iz Valamara.

Iznose pritom da je u 2019. udjel domaće hrane i pića u Valamarovim hotelima, kampovima i restoranima dosegnuo 73 posto, što po njima potvrđuje ulogu turizma kao snažne poluge za tržišni plasman domaće poljoprivrede i gospodarstva, a s novim projektima i ulaganjima dodatno potiču povezivanje turizma i poljoprivrede.