Vlada izigrala Europsku uniju?

Udruga Ovršni nezadovoljna novim zakonom: Obična šarena laž

20.11.2020 u 20:20

Bionic
Reading

Udruga Ovršni poručila je u petak da je novi Ovršni zakon "obična šarena laž", pojašnjavajući kako će u njemu javni bilježnici biti povjerenici suda, s obzirom na to da EU ne priznaje ovršni postupak koji vode javni bilježnici

"Ovaj slatki omot oko gorke pilule, je ovaj dio koji govori da će regres, božićnice, uskrsnice i naknada za topli obrok, biti izuzeti od ovrhe. Takva su rješenja trebali donijeti još prije četiri godine, da ovršeni građani mogu lakše disati. Ovako, oni to čuvaju za prikrivanje otrovnog dijela pilule", stoji u priopćenju Udruge.

"Otrovni dio pilule" smatraju da je dio u kojem će Vlada izigrati Europsku uniju koja ne priznaje naš ovršni postupak koji vode javni bilježnici.

"Nazvat će javne bilježnike povjerenicima suda, i onda ćemo se svi pretvarati da je ovršni postupak vodio sud, a ne javni bilježnik. Na taj način misle ovršavati ljude koji su pobjegli od njihove čizme i rade danas kao slobodni ljudi širom EU i svijeta. Ovdje su iscrpili bazen, pa bi se željeli dočepati drugog, izdašnijeg resursa. Žele euriće. E, pa ne može proći. Nismo ni mi, a niti je EU tako naivna", navodi se u priopćenju Udruge.

Ironično su ustvrdili da je, prema novome zakonu, smanjenje troškova postupka "posebna milost", a ne prestanak zelenaško-kamatarske prakse.

"Vlada ne žuri s donošenjem ovog Zakona jer njoj i partnerima, očito odgovara ovaj postojeći zakon. Na upite javnosti o nevolji i patnjama ovršenih vole odgovarati sa: 'radimo na donošenju novog zakona', kao pokaz da nešto rade u tom smislu i kao da će to riješiti sve nagomilane i višeslojne probleme", stoji u priopćenju.