oglasili se:

'Uber normalno radi, centar za vozače ostaje zatvoren iz sigurnosnih razloga'

18.10.2021 u 13:05

Bionic
Reading

Uberove usluge u Hrvatskoj normalno rade i dostupne su svim korisnicima aplikacije, nudeći im da naruče sigurnu i pouzdanu opciju prijevoza, proiopćio je Uber nakon kratkog štrajka svojih vozača

'Centar za partnere vozače danas će biti zatvoren zbog sigurnosnih razloga, no naši virtualni i telefonski kanali za podršku ostaju u potpunosti otvoreni. Čim se ostvare svi sigurnosni uvjeti, nastavit ćemo i s osobnom podrškom. Upoznati smo s činjenicom da je nekoliko naših partnera vozača odlučilo prosvjedovati', kažu u Uberu.

'U potpunosti poštujemo njihovo pravo na prosvjed i, iako smatramo kako ova skupina ne predstavlja većinu partnera vozača, ozbiljno shvaćamo njihove pritužbe. Prošli tjedan došlo je do problema s obradom isplata u lokalnoj banci što je rezultiralo kašnjenjem s isplatom tjedne zarade', dodaju.

Kažu kako su brzo poduzeli mjere da bi riješili ovaj problem i isplatili sve zaostale uplate, što je jutros i riješeno, a zarada je vozačima sjela na račun.

Štrajk u Uberu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Pixsell

'Čim smo shvatili što se događa, poslali smo poruku svim partnerima vozačima čija uplata kasni, ispričavajući se zbog neugodnosti i objašnjavajući kada mogu očekivati isplatu. Shvaćamo važnost pravovremenih tjednih isplata za našu zajednicu vozača partnera i učimo iz ovog iskustva kako bismo nastavili poboljšavati naše procese. Što se tiče zarada općenito, ostajemo predani stvaranju održivog okruženja za poslovanje naših partnera, pa smo u tu svrhu nedavno podigli cijene. Ovo povećanje ne čini značajnu razliku za korisnike Uber aplikacije, dok u konačnici najviše profitiraju naši partneri, čiji su prihodi sada veći. Ostajemo u potpunosti predani tome da budemo najbolja opcija prijevoza za sve naše partnere, vozače i korisnike u Hrvatskoj', zaključili su iz Ubera.

Štrajk Ubera Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL