ODLIČNI REZULTATI

U Rijeci tijekom prošle godine boravilo 22 posto više turista nego 2019.

05.01.2023 u 15:49

Bionic
Reading

U Rijeci je tijekom 2022. boravilo deset posto više turista, koji su ostvarili 22 posto više noćenja u odnosu na rekordnu 2019., a iz Turističke zajednice grada Rijeke ističu da će ta godina biti zapamćena i po velikom rastu kapaciteta u privatnom smještaju

Iz TZ-a navode da se nakon pandemije probudio optimizam kod velikog broja privatnih investitora, koji su se odlučili pokrenuti nove ili proširiti postojeće smještajne kapacitete. To je, kažu, bio jedan od ključnih elemenata rasta statističkih pokazatelja, odnosno povećanja broja noćenja u privatnom smještaju za 15 posto.

Uz to, ulagalo se u obnovu muzeja, nove atrakcije, privlačenje gostiju s kruzera, marketing, a provode se i akcije nagrađivanja vjernosti posjetitelja.

I u prosincu su ostvareni rekordni rezultati, jer je Rijeci boravilo 38 posto više turista, s 24 posto više noćenja nego u prosincu rekordne 2019. Stranih gostiju bilo je 48 posto više nego u prosincu 2019., a njihova noćenja rasla su za 32 posto.

Tradicionalni riječki gosti dolaze iz Njemačke i Austrije, a sve više je gostiju iz Poljske, Slovačke i Češke, ističu iz riječke TZ-a.