optimistične najave

U 2022. Dubrovnik očekuje 80 posto zračnog prometa iz rekordne 2019.

13.12.2021 u 18:35

Bionic
Reading

U idućoj turističkoj sezoni, prema trenutnim najavama, na letovima za i iz Dubrovnika očekuje se 4,7 milijuna sjedala i ostvarenje 80 posto prometa iz rekordne 2019. godine, rečeno je u ponedjeljak na sastanku dubrovačkog gradonačelnika Mate Frankovića i članova gradskog Turističkog vijeća s predstavnicima tamošnje zračne luke

Kako je priopćeno iz Grada Dubrovnika, tema sastanka bila je priprema za nadolazeću sezonu 2022. i koordinacija aktivnosti svih turističkih dionika.

Za Dubrovnik je, kako je naglasio gradonačelnik Franković, iznimno bitan zračni promet i broj letova u sezoni, s obzirom da su dominantno avio-destinacija. Po njegovim riječima, Grad Dubrovnik je s partnerima i za proteklu sezonu poduzeo niz aktivnosti za aktiviranje pojedinih tržišta, osobito američkog i ruskog, koji su lani imali izvrsne rezultate.

Prema sadašnjim najavama, očekuje se 4,7 milijuna sjedala u odlasku i dolasku za Dubrovnik, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da let prema Dubrovniku nastavlja i nizozemska nacionalna aviokompanija KLM koja će letjeti dvaput dnevno iz Amsterdama preko Dubrovnika, što se smatra iznimno važnim za američko tržište, s obzirom na to da je Amsterdam glavno čvorište za Deltu Airlines.

Osigurani su i svakodnevni letovi s Rusijom, a Velika Britanija i Francuska također će biti izvrsno povezane, kao i proteklih godina. Sukladno tome, pojačat će se marketinške aktivnosti na najbitnijim emitivnom tržištima, nastavno na prošlogodišnju izuzetno uspješnu praksu suradnje turističkog sektora i gradske uprave, navodi se u priopćenju sa sastanka.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frane Luetić kazao je kako su najave optimistične te da očekuje oko 80 posto prometa od rekordne 2019. godine. Dobra je vijest i da će američki avioprijevoznik United početi s letovima mjesec dana ranije nego ove godine, od početka svibnja i produžiti ih do kraja mjeseca listopada.

Ljetni red letenja u dubrovačkoj zračnoj luci započinje 26. ožujka 2022., a u sezoni će biti povezana s gotovo 80 svjetskih odredišta, putem 48 stranih i domaćih kompanija, od kojih su 30 posto low-cost kompanije, s obzirom da je dubrovačko tržište tradicionalno okrenuto gostima više platežne moći, zaključuje se u priopćenju.