rezultati

Triglav grupa lani s 84,4 milijuna eura dobiti, premije u Hrvatskoj rasle više od prosjeka

07.03.2018 u 12:03

Bionic
Reading

Triglav grupa prošle je godine ostvarila dobit prije oporezivanja u iznosu od 84,4 milijuna eura, uz rast premije za 7 posto, a u Hrvatskoj 9 posto, te je fakturirala milijardu eura bruto premija osiguranja i suosiguranja, izvijestili su u srijedu iz slovenske Triglav grupe

Na poslovanje grupe u 2017. godini utjecali su izvanredni vremenski događaji koji su uzrokovali štete u iznosu od 33,5 milijuna eura, što je za 59 posto iznad prosjeka zadnjih pet godina. Međutim, taj nepovoljni učinak grupa je nadoknadila visokim rastom premija i dobrim nadzorom troškova, a pozitivan obol dali su i prinosi od investicija koji su pali manje od očekivanja, kaže se u objavi Triglav grupe.

Rast premija ostvaren je u sve tri premijske grupe: kod osiguranja imovine, koja predstavlja najveću grupu premija, rast je iznosio 7 posto, kod zdravstvenih osiguranja 13 posto, dok je kod premija životnih osiguranja rast iznosio 3 posto.

U priopćenju se navodi kako je Triglav grupa lani poslovala u povoljnijem makroekonomskom okruženju, kako u Sloveniji, tako i u regiji. 

Na tržištima izvan Slovenije prosječni rast premije iznosio je 10 posto, pri čemu je u Hrvatskoj iznosio 9 posto.

Cjelokupni kapital Triglav grupe lani je povećan za 2 posto, na 756,6 milijuna eura