tvrdi pregovori

Sindikati državnih službi i policije ponudu Vlade smatraju pomakom, ali poručuju da to nije ono što njihovi članovi zaslužuju

  • Autor: T. O./Hina
  • Zadnja izmjena 21.05.2020 12:56
  • Objavljeno 21.05.2020 u 12:15
Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić

Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak

Sindikati djelatnika MUP-a, policije i državnih namještenika izjavili su u četvrtak da je nova ponuda Vlade o sklapanju dodatka kolektivnom i temeljnom kolektivnom ugovoru pomak u odnosu na onu prethodnu te će ju također predstaviti svojim tijelima i članovima.

"Prijedlog je isti kao i kod javnih službi, to je pomak u odnosu na zadnji put. Nećemo se očitovati ni vama ni njima, razgovarat ćemo sa svojim tijelima i članstvom", rekao je novinarima nakon sastanka s predstavnicima Vlade predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Zdravko Lončar. Dodao je kako će s očitovanjem tijela i članova doći na sljedeći sastanak s predstavnicima Vlade u srijedu.

Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić kazao je kako je ponuda zanimljivija od prošle, ali da nije onakva kakvu bi htjeli oni kao sindikati, i kakvu bi njihovi članovi zaslužili.

"Ne bi htjeli ništa dodati, ne bi htjeli da se bilo što od toga oduzme ili odgađa. Policijski službenici, zaposlenici u MUP-u, pravosudni policjaci, vatrogasci, carina su najpotplaćeniji, uvijek smo bili na prvoj crti. Sad kad je COVID-19 dizali su nas svi u nebesa, a sad smo prvi na crti kada treba rezati plaće. Mislim da nije fer i u redu", istaknuo je Jagić.

Predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Iva Šušković naglasila je da predstavlja članove s najnižim plaćama u sustavu te smatra da apsolutno ne bi trebali podnositi teret ove krize.

"Radi se o plaćama izmđu tri i pet tisuća kuna. Ne mogu sada zauzeti stav, dat ću ponudu na naša tijela i onda ćemo se izjasniti. Svako ukidanje božićnica i regresa za njih predstavlja veliki minus i teret u budžetu. Neki od toga kupuju školske knjige i ne idu na ljetovanje", zaključila je Šušković.

  • +7
  • +4

Sindikalisti na razgovoru kod ministra Aladrovića

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!