automobilska industrija

Rimac se sprema preuzeti Bugatti! Neslužbeni izvori tvrde: Direktori Volkswagena odobrili su transakciju

17.09.2020 u 13:03

Bionic
Reading

Car Magazine objavio je bombastičnu informaciju - Rimac Automobili su na rubu preuzimanja Bugattija od Volkswagena

Prema informacijama do kojih je došao Car Magazine, a prenosi N1, Volkswagen grupa odlučila je svoju marku prestižnih hiperautomobila Bugatti prepustiti kompaniji Rimac Automobili, koja je već odavno globalno poznata po električnim automobilima izuzetnih performansi, ali i po izradi tehnologije električnih pogona i komponenti za velike i poznate kompanije kao što su Aston Martin, Koenigsegg, Hyundai i slični.

Neslužbeni izvori na koje se poziva Car Magazine tvrde da su izvršni direktori Volkswagena odobrili ovu transakciju prošlog tjedna te da se čeka još čeka finalno odobrenje nadzornog odbora.

Iako nisu poznati svi detalji, čini se da će dio Bugattija i dalje ostati pod kontrolom Volkswagena, pogotovo jer i Porsche kao dio Volkswagen grupe ima 15,5 posto udjela u Rimac Automobilima. Uz to, najavljuje se da bi Porsche uskoro trebao uzeti i veći udio u Rimac Automobilima.

Prema neslužbenim informacijama Rimac trenutno raspolaže sa 47,7 posto kompanije, a najznačajniji suvlasnici su uz Porsche, kineski Camel group s 14 posto te korejski Hyundai s 11 posto udjela u vlasništvu.

Iz Rimac Automobila i Volkswagena zasad su odbili komentirati medijske natpise o preuzimanju Bugattija.

Rimac je prošle godine zabilježio streloviti rast prihoda na 183,1 milijuna kuna (rast od 152 posto) i prvu neto dobit od 14,7 milijuna kuna.

Snažan rast kompanije prati i val zapošljavanja. Prošle godine otvoreno je oko 160 novih radnih mjesta, a broj zaposlenih u matičnoj tvrtki dosegnuo je 475. Kadrovsko jačanje nastavljeno je i ove godine te je u prvih šest mjeseci već primljeno stotinjak novih ljudi.

Do kraja godine Rimac planira primiti još 100 do 150 djelatnika, a stalno su otvoreni natječaji za specijalizirane inženjere i tehničare. Najzvučnije ime koje se ove godine pridužilo Rimčevom timu je Cris Porritt, bivši glavni inženjer u Aston Martinu.

Rimčeva kompanija zapošljava ljude iz 30 zemalja svijeta i po uvjetima rada nastoji biti konkurentna na globalnoj razini o čemu svjedoči i prosječna neto plaća od oko 12.000 kuna.