T-HT UPOZORAVA

Politički sukobi blokiraju HT Mostar

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 10.12.2009 08:57
  • Objavljeno 10.12.2009 u 08:54
t-ht

t-ht

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Uprava Hrvatskog Telekoma (T-HT) izrazila je u srijedu zabrinutost stanjem u poduzeću HT Mostar u kojemu ima 49 posto vlasničkog udjela, upozoravajući kako je zbog stalnih političkih sukoba nemoguće ustrojiti novu upravu te tvrtke i osigurati njezin dalji rast i razvitak što je od ključnog značenja za opstanak na telekomunikacijskom tržištu u Bosni i Hercegovini

U Mostaru je tijekom dana održana sjednica nadzornog odbora HT Mostar no zbog sukoba među članovima tog tijela koji predstavljaju vladu Federacije BiH kao većinskog vlasnika nije bilo moguće izabrati predsjednika tog odbora.

"Hrvatski Telekom iz Zagreba je kontinuirano izražavao spremnost podržati kandidata kojeg predloži vlada Federacije, što je vlada i učinila, međutim usuglašenog stava članova nadzornog odbora koji predstavljaju većinskog vlasnika i dalje nema, a čime je izbor predsjednika uprave učinjen nemogućim", stoji u priopćenju Uprave T-HT.

Također se podsjeća kako i dalje nisu riješena ključna pitanja o kojima ovisi poslovanje tvrtke.

Ovakvo stanje svojevrsne paralize poslovanja, uzrokovanog nemogućnošću korporativnog upravljanja i nemogućnošću donošenja strateških odluka, traje već niz mjeseci a rješenje se još uvijek ne nazire, navode iz T-HT-a.

"Situacija posljednjih mjeseci, zaključno s današnjim događajima, pokazuje neraskidivu i nezdravu vezu između politike i poslovanja HT Mostar. Politički sukobi među predstavnicima državnog kapitala u nadzornom odboru HT Mostar rezultirali su usporavanjem svih poslovnih procesa i doveli u pitanje ukupno poslovanje kompanije", izjavio jer Siniša Đuranović koji u nadzornom odboru HT Mostar zastupa T-HT.

Poslovanje HT Mostar, prema tvrdnjama lokalnih medija u BiH, prijeporno je zbog pokušaja HDZ BiH odnosno njezina predsjednika Dragana Čovića da preuzme nadzor nad tom profitabilnom tvrtkom.

Jedan od ključnih ciljeva na tom putu, tvrde mediji, smjena je direktora Stipe Prlića koji odbija dragovoljno odstupiti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi