REAKCIJA NA ČLANAK U VL-u

Podravka: Vitković je krivo interpretiran

05.10.2010 u 14:05

Bionic
Reading

Iz Podravke su danas putem Zagrebačke burze reagirali na medijski napis da su 'Mađari sa 10,64 posto dionica najveći vlasnici Podravke' ističući kako je krivo interperetirana izjava predsjednika Uprave Podravke Miroslava Vitkovića

'Predsjednik Uprave Podravke izjavio je kako postoji mogućnost da na temelju potpisanih ugovora OTP postane vlasnikom 10,64 posto dionica Podravke, međutim kako postoji još niz radnji koje je potrebno učiniti od strane OTP-a kako bi se to i ostvarilo. Bitno je reći kako i jedna i druga strana, odnosno i Podravka i OTP žele mirnim putem razriješiti trenutnu situaciju te se razmatraju razni modeli rješenja', navodi se u reagiranju Podravke na članak objavljenom u Večernjem listu prema kojem je Vitković potvrdio da je OTP sada vlasnik Podravke.

Taj je list danas objavio kako su 1. listopada OTP banka i MOL preuzeli 10,64 posto dionica koje su menadžeri Podravke u operaciji 'Spice' deponirali na tvrtku Fima Ami radi 'zaštite od neprijateljskog preuzimanja' te da su tako Mađari postali najveći pojedinačni vlasnici koprivničke tvrtke.