KVIKI OSVAJA EUROPU

Podravka udružila snage sa 'srpskim Todorićem'

30.11.2009 u 14:42

Bionic
Reading

Koprivnička Podravka i srbijanska tvrtka Florida Bel, koja posluje u sklopu Delta M grupe Miroslava Miškovića, sklopile su ugovor o uslužnoj proizvodnji dijela programa pod markom Kviki, koji tvrtka nema u vlastitu proizvodnom programu, objavila je danas Podravka na Zagrebačkoj burzi

Proizvodi su namijenjeni prodaji na tržištu Hrvatske i jugoistočne Europe, navodi se u priopćenju. Podravkina robna marka Kviki obuhvaća grickalice kao što su Kviki gric, štapići, pereci i ribice, te Kviki flips i Kviki krekere.

Iz srbijanske tvrtke prošli su tjedan izvijestili da su s Podravkom potpisali godišnji ugovor o pakiranju proizvoda od kikirikija, pistacija i bučinih sjemenaka koji će se u Hrvatskoj i regiji prodavati pod Podravkinom robnom markom Kviki.

Florida Bel od 2007. posluje u sklopu srbijanske Delta M grupe Miroslava Miškovića, kojeg nerijetko se uspoređuje s najbogatijim Hrvatom Ivicom Todorićem.

Proizvodi Florida Bela nalaze se na tržištima Slovenije, BiH, Crne Gore, Bugarske, Makedonije i Albanije, a u toj tvrtki očekuju da vrijednost izvoza u ovoj godini nadmaši milijun eura.

Srbijanski su mediji proteklih dana prenijeli i izjavu generalnog direktora Florida Bela Slobodana Reljića da tvrtka ove godine očekuje ukupan promet od 13, a u idućoj godini 18 milijuna eura, pri čemu bi vrijednost izvoza trebala dosegnuti dva milijuna eura.

Iz Florida Bela također su najavili daljnja ulaganja u proširenje proizvodnih pogona i širenje asortimana te u 2010. ulaganje od milijun eura.