ODLAZAK UZ OTPREMNINE

Podravka otpustila 288 zaposlenika

03.09.2012 u 15:47

Bionic
Reading

S početkom rujna iz Podravke je uz stimulativne otpremnine otišlo 288 radnika, izvijestili su danas iz te koprivničke prehrambene tvrtke.

"Radni odnos je 1. rujna završio za 288 zaposlenika Podravke koji su prihvatili stimulativne otpremnine od 4.000 kuna neto po godini staža u kompaniji", navodi se u priopćenju.

Riječ je, napominje se, o zaposlenicima s višedesetljetnim radnim stažem u Podravki, a bilo je pojedinaca koji su u koprivničkoj kompaniji radili i više od 40 godina.

U priopćenju se prenosi i izjava predsjednika Uprave Podravke Zvonimira Mršića koji je, na prigodnom oproštajnom prijemu, zaposlenicima koji napuštaju kompaniju zahvalio na njihovu radu. "Pred svima koji ostaju u kompaniji ogroman je posao kako bi učinili Podravku onakvom kakvom bismo svi željeli da ona bude - velika, jaka i uspješna kompanija s kojom ćemo se svi ponositi", rekao je Mršić.

Podravka je sredinom srpnja objavila da je program zbrinjavanja putem stimulativnih otpremnina prihvatio 288 radnika društava grupe Podravka te da će tim radnicima radni odnos prestati najkasnije s danom 1. rujna.

Tada je objavila i da će se za otpremnine tih radnika isplatiti ukupno gotovo 37 milijuna kuna te kako je riječ o prvom krugu zbrinjavanja putem stimulativnih otpremnina, dok je drugi krug predviđen za jesen.

Podravka je krajem lipnja najavila izradu programa zbrinjavanja viška radnika uz isplatu stimulativnih otpremnina i to tijekom rujna i studenog ove godine.