NOVI VAL

Podravka diže plaće radnicima s visokom stručnom spremom, evo za koliko će podebljati račune

04.05.2022 u 12:07

Bionic
Reading

Od 1. svibnja, Podravka nastavlja s povećanjem plaća svojih radnika

Tako će, u novom valu povećanja, primanja biti povećana radnicima s visokom stručnom spremom koji su, prema unaprijed definiranim kriterijima i pravilima, prepoznati zbog iznimne radne učinkovitosti i izvrsnosti te inovativnosti i doprinosa poslovnih procesima kompanije.

Ovakvim individualiziranim pristupom procjenjivanja uspješnosti radnika identificirano je njih 184, odnosno 30  posto na VSS poslovima. Njima će se bruto plaća povećati u prosjeku 13 posto, počevši od plaće za svibanj, čija je isplata u lipnju.

Podravka je već tijekom 2021. započela ciklus povećanja primanja, ponajviše onim radnicima s najmanjim plaćama. U ožujku 2022. nastavljen je rast primanja povećanjem koeficijenata učinaka za sve radnike i koeficijenata složenosti poslova. Tako je u nešto više od godine dana Podravka uložila gotovo 60 milijuna kuna u povećanje materijalnih primanja svojih radnika.

'Ovim ulaganjem Podravka želi dodatno nagraditi talente i visokoobrazovane stručnjake koji svakodnevno ulažu velike napore da našu kompaniju čine još uspješnijom. Podravka cijeni svoje najvrijednije i najučinkovitije zaposlenike koji svojim radom i inovativnošću doprinose da budemo vodeća hrvatska prehrambena kompanija koja uspješno posluje i na zahtjevnom internacionalnom tržištu, a time pokazuje i svoju konkurentnost kao privlačan poslodavac', rekla je predsjednica Uprave Podravke, dr. sc. Martina Dalić.

Osim što će navedeno povećanje materijalnih prava radnika s visokom stručnom spremom dodatno osnažiti privlačnost Podravke kao poslodavca, ono će doprinijeti ostvarivanju ciljeva postavljenih kroz 'Deklaraciju podrške jačanju profesionalne jednakosti unutar privatnog sektora' čiji je Podravka potpisnik. Stoga je prilikom dodjele povećanja plaća radnicima s visokom stručnom spremom posebna pozornost obraćena na jednaku zastupljenost žena i muškaraca čime se dodatno doprinijelo profesionalnoj jednakosti i jednakosti šansi u Podravki.