DODATNE KONZULTACIJE

Odgođen izbor novog predsjednika NO Podravke

28.09.2009 u 14:20

Bionic
Reading

Izbor novog predsjednika Nadzornog odbora Podravke odgođen je za sljedeću sjednicu jer su predstavnici HFP-a tražili vrijeme za dodatne konzultacije što je Nadzorni odbor i prihvatio

Članovi Nadzornog odbora na današnjoj su sjednici informirani o rezultatima poslovanja Grupe za prvih osam mjeseci ove godine, stoji u priopćenju iz Podravke.

Prema riječima predsjednika Uprave Zdravka Šestaka koji je govorio o osmomjesečnom poslovanju, unatoč gospodarskoj krizi efikasnije upravljanje troškovima i izvršene strukturne promjene u kompaniji dale su rezultate. Tako je prvi puta nakon niza godina zabilježena veća neto dobit Prehrane u odnosu na Belupo.

Uprava Podravke informirala je članove Nadzornog odbora i o poduzetim aktivnostima vezanima uz zajam od 65 milijuna kuna SMS-u, kao i o aktualnoj situaciji. Nakon toga NO zaključio je kako podržava sve poduzete aktivnosti državnih institucija i zadužuje Upravu kao i svakog pojedinca za potpunu suradnju.

Zaključak rasprave Nadzornog odbora o aktualnoj situaciji u Podravci je da će se sačekati rezultate istrage mjerodavnih institucija, te će se u interesu kompanije donijeti potrebne odluke i poduzeti sve nužne radnje iz djelokruga nadležnosti.