ZBOG PROBLEMA 'TEHNIKE'

Najviši neboder u Hrvatskoj 'zapeo' za godinu dana

  • Autor: Damir Petranović
  • Zadnja izmjena 23.10.2018 13:11
  • Objavljeno 22.10.2018 u 17:53
Neboder Westgatea u Splitu se gradi (Josip Komar i Robert Kohorst)

Neboder Westgatea u Splitu se gradi (Josip Komar i Robert Kohorst)

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije, pixsell

'Dalmatia Tower' u Splitu, budući najviši neboder u Hrvatskoj u kojemu će se nalaziti prvi hrvatski hotel iz lanca 'Marriot', ipak neće biti dovršen u planiranim rokovima: zbog poslovnih problema u kojima se našla tvrtka Tehnika, inače izvođač radova na ovom objektu, otvaranje je pomaknuto s 2019. na 2020. godinu

Do kraja mjeseca očekuje se rješenje suda kojim će biti definiran poslovni status Tehnike, odnosno odluka o eventualnoj predstečajnoj nagodbi. 'Razgovaramo i s drugim potencijalnim izvođačem radova u slučaju njihove duže nemogućnosti nastavka gradnje. S postojećim ili novim izvođačem, gradnja se nastavlja u studenom', najavio je Josip Komar, predsjednik uprave investitorske tvrtke 'Westgate Tower'.

'Žao nam je zbog situacije u kojoj se Tehnika našla, suradnja je bila vrlo korektna, no mi želimo završiti projekt u što kraćem roku. Sa svakim danom koji prolazi ne samo naša tvrtka, nego je i cijeli Split na gubitku zbog otvorenog gradilišta koje se nalazi na samom ulazu u grad. Unatoč poslovnim problemima, još uvijek imamo obvezujući ugovor o gradnji, što nas je dovelo u situaciju da će umjesto iduće sezone, prvi hrvatski Marriott prve goste primiti u sezoni 2020. godine', dodao je Komar.

Dalmatia Tower dio je projekta 'Vrata Splita', kompleksa dvaju nebodera na prilazu samom centru grada. Prvi 13-katni neboder već je izgrađen i u njemu se nalazi sjedište OTP banke, dok je drugi originalno trebao imati 17 etaža. Naknadno su mu odobrene izmjene građevinske dozvole i povećana katnost, pa će s 27 etaža i 115 metara biti službeno najviša građevina u državi. Nedavno je potpisan i ugovor sa svjetskom grupacijom Marriott International, čiji će se hotel sa 190 soba nalaziti na višim katovima, od 16. do 26.

Ipak, sama gradnja zbog problema s 'Tehnikom' zastala je upravo na sedamnaestoj etaži.

Ovu tvrtku u ponedjeljak je posjetio i veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Robert Kohorst, koji je obišao gradilište i dao osobnu podršku investitoru.

  • +9
  • +6

West Gate

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tonči Lučin

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!