Lada Tedeschi Fiorio

Najmoćnija žena Atlantic grupe otkrila velike planove kompanije i što ih ne zanima

17.05.2018 u 11:01

Bionic
Reading

Lada Tedeschi Fiorio, potpredsjednica Atlantic grupe i sestra javnosti poznatijeg Emila Tedeschija, većinskog vlasnika Atlantica, u intervjuu za tjednik Lider izjavila je kako je njihova kompanija spremna za novi veliki iskorak

'Prema razini zaduženosti, stabilnosti kompanije i kompetencijama menadžmenta, spremni smo za novi veliki iskorak. Kad kažete da ste spremni za veliku akviziciju, svima se širom otvore oči, ali nemamo ništa konkretno definirano, ništa što bismo mogli podijeliti, osim da su temelji postavljeni i mi tražimo prilike za veći rast', rekla je Tedeschi Fiorio.

Dodala je kako im je nekoliko mogućih meta za preuzimanje na vidiku.

'Ali nijedna nije tako velika i važna kao što je bila Droga Kolinska, razmjeri su mnogo manji, niti je bilo što u fazi da o tome pregovaramo', kazala je Tedeschi Fiorio.

Prošle jeseni se u kuloarima govorilo kako Atlantic želi preuzeti Franck, ali Tedeschi Fiorio to demantira.

'Nije nam to prioritet. Franck je zanimljiva kompanija jer ima jake brendove te dugu tradiciju i dobar položaj na hrvatskom tržištu. Sustavno promatramo okružje, ali primarno gledamo kompanije koje su na prodaju, što s Franckom nije slučaj', objasnila je potpredsjednica Atlantica.

  • +9
Lada Tedeschi Fiorio Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Zasad ne razmišljaju ni o akviziciji neke od kompanija iz sustava Agrokora.

'U Agrokorovu sustavu neosporno ima dobrih kompanija i brendova, no situacija je još previše kompleksna i hipotetska te ne znamo što bi i po kojoj cijeni uopće bilo na prodaju da bismo bilo što od toga tretirali kao jedan od ciljeva. Zaista kontinuirano pratimo situaciju, ne samo u Hrvatskoj ili regiji, nego još i pomnije na vanjskim tržištima i u tom se smislu ne ograničavamo i ne iščekujemo', rekla je Tedeschi.