SRĐAN MLADINIĆ, SMS

'Moguće je da ostanem bez svega'

16.09.2009 u 17:15

Bionic
Reading

'Krivo mi je zbog Podravke i Marinca, žao mi je što se nije našlo strpljenja da se u sljedećoj godinu kroz oporavak svjetskog tržišta i povećanje naših prihoda i prometa, omogući povrat rata spornog kredita', komentirao je za tportal Srđan Mladinić, čelni čovjek splitske tvrtke SMS, koja se našla pred bankrotom

Na pitanje što je Podravka dobila kao jamstvo za 65 milijuna kuna kredita SMS-u Mladinić odgovara 'mjenice, zadužnice, brand i imovinu SMS-a'.

Mladinić se nada da će se situacija smiriti, kako bi mogao razgovarati sa svim dobavljačima, kupcima i kreditorima. Osim Podravci, SMS je dužan i bankama, s kojima Mladinić kontinuirano pregovora o mogućim rješenjima. 'Moguće je da ostanem bez svega, kao svaki zajmoprimac ako ne naiđem na razumijevanje kreditora', komentirao je šef SMS-a.

Ipak, nije htio odgovoriti na pitanje je li moguće da za sporni kredit nitko u Podravci osim Darka Marinca nije znao. Opisao je kako je 2007. bio rast tržišta u svijetu i da je Podravka preuzimanjem distribucije smatrala da će imati kompletniju ponudu za svjetsko tržište.

'Nama je bilo potrebno osigurati veću proizvodnju i sirovine i za to je kredit bio upotrijebljen, ali padom svjetskog gospodarstva pada naša prodaja i prihodi i dolaze prve rate na naplatu koje mi ne možemo servisirati', objašnjava Mladinić.

'Ulagali smo u znanje, razvoj i inovativnost. Bilo bi mi žao da propadne bilo koja hrvatska 'priča', jer nemamo mnogo inovativnih proizvoda, i puno je skuplje stvaranje novog branda, nego zadržavanje postojećeg', zaključio je Srđan Mladinić.