ŠEFICA ZA REGIJU

Maria Anargyrou Nikolić nova direktorica Coca-Cole u Hrvatskoj

19.08.2015 u 13:27

Bionic
Reading

Maria Anargyrou Nikolić od 1. kolovoza preuzela je mjesto glavne direktorice tvrtke Coca-Cola HBC Hrvatska. Na menadžersku poziciju, na kojoj će biti zadužena za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, Maria Anargyrou Nikolić dolazi s dužnosti direktorice Odjela za komercijalne poslove za Srbiju i Crnu Goru

Maria Anargyrou Nikolić rođena je u Grčkoj. Prije dolaska u Coca-Colu HBC Srbija i Crna Gora 2010., radila je na mjestu direktorice marketinga za područje Grčke i Balkana u tvrtki Nestle Ice Cream. U svojoj je karijeri, osim navedenog, radila na vodećim radnim mjestima u području marketinga, u nekoliko grčkih i međunarodnih tvrtki.

Za njezina je mandata Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora ostvarila rast bruto prihoda i rast u svim kategorijama proizvoda te učvrstila vodeće mjesto na tim tržištima. Dobitnica je nagrade Poslovna žena godine koju joj je 2013. dodijelio Klub ekonomskih novinara Srbije za inovativnost u marketingu. Društveno je angažirana te predana provedbi projekata iz područja društvene odgovornosti.

Osvrćući se na preuzimanje nove dužnosti, Maria Anargyrou Nikolić istaknula je: 'Iznimno mi je drago što sam dobila prigodu biti na mjestu glavne direktorice Coca-Cole HBC Hrvatska. Hrvatska je razvijeno tržište, zahtjevno i s mnoštvom izazova, no sigurna sam da ćemo svojom neprekidnom predanošću održivom razvoju i rastu nastaviti i dalje nizati uspjehe. Kao jedan od vodećih poslodavaca, nastavit ćemo njegovati radno okruženje otvoreno svima, bez obzira na različitosti te postavljati i podizati standarde u području društveno odgovornoga i održivoga poslovanja te doprinositi društveno-gospodarskom razvoju kao važan dionik hrvatskoga gospodarstva i društva.'

Maria Anargyrou Nikolić diplomirala je ekonomiju na Sveučilištu Piraeus u Grčkoj te završila MBA (opći poslijediplomski studij menadžmenta) na Atenskom laboratoriju poslovne administracije.