INTERES ZA NEKRETNINAMA

Kličko na hrvatskom štandu u Cannesu

15.03.2017 u 15:14

Bionic
Reading

Na najvećem i najprestižnijemu sajmu investicija MIPIM koji se održava u Cannesu u Francuskoj, gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko posjetio je štand HGK, na kojemu domaće projekte predstavlja šest hrvatskih agencija za nekretnine: Bodulo nekretnine, Broker grupa, Kastel-Zagreb, Opereta nekretnine, Smart-Invest Immobilien i Spiller Farmer

'MIPIM je odlično mjesto susreta investitora iz cijeloga svijeta', kazao je Kličko, dodajući da je bolje jednom vidjeti, nego stoput slušati o tome. Govoreći o ulaganjima u Kijevu napomenuo je da bi svaki grad trebao imati posebnu energiju kojom će privući investitore da ulažu u njega.

Predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama HGK Dubravko Ranilović istaknuo je da već drugu godinu zaredom Udruženje poslovanja nekretninama pri HGK nastupa na ovom prestižnom sajmu nekretnina.

'HGK je poduprla težnje posrednika u prometu nekretnina da svoje kvalitetne projekte predstave na tržištu koje može ostvariti značajna financijska ulaganja, a koja u konačnici znače otvaranje novih radnih mjesta', rekao je Ranilović, dodajući da se uglavnom predstavljaju turistički projekti ili projekti u vezi s turizmom, ali da ima i stambenih i infrastrukturnih projekata.

MIPIM je posjetilo više od 5.000 investitora i 23.000 sudionika iz 90 zemalja, čime ovaj sajam potvrđuje vodeću poziciju među investicijskim sajmovima u svijetu. Također, održalo se više od stotine konferencija na kojima je sudjelovalo više od 3800 predsjednika raznih uprava.