ROVOVSKI RAT

Još se ne zna tko će voditi Podravku

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 20.05.2010 14:13
  • Objavljeno 20.05.2010 u 14:13
Friščić Kosor Milinović Bajs

Friščić Kosor Milinović Bajs

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl / PIXSELL

Deset dana prije isteka mandata sadašnjoj Upravi Podravke, još se ne zna tko će preuzeti kormilo koprivničke tvrtke. Dvije suprotstavljene dioničarske skupine – država i institucionalni investitori – i dalje vode rovovski rat oko podjele mjesta u Nadzornom odboru i Upravi društva. Zbog nemogućnosti postizanja kompromisa odgođena je sjednica Nadzornog odbora, a premijerka Jadranka Kosor pozvala je ključne aktere na konzultacije

Uz Ljubu Jurčića, predsjednika Nadzornog odbora, na sastanku s premijerkom naći će se Dubravko Štimac, predstavnik mirovinskih fondova, i Josip Friščić, čelnik HSS-a.

Dok Friščić inzistira da se nova uprava formira od Podravkinih kadrova na čelu sa sadašnjim predsjednikom Miroslavom Vitkovićem, mirovinci se zalažu za javni natječaj na kojem će se izabrati najkompetentniji kandidati.

Dogovora nema ni oko sastava Nadzornog odbora. Podsjetimo, na izvanrednoj skupštini održanoj u travnju nije prošao prijedlog Ljube Jurčića o smanjenju broja članova Nadzornog odbora sa 11 na sedam uz jaču zastupljenost mirovinaca. Prijedlog je minirala Friščićeva struja koja je tražila deveteročlani Nadzorni odbor u kojem bi dominaciju imali država i lokalna politika.

Po svemu sudeći, kompromis će se teško postići jer su stavovi suprotstavljenih strana prilično udaljeni. Premijerka Jadranka Kosor još jednom će se naći u ulozi arbitra, samo je pitanje hoće li i ovoga puta stati čvrsto uz interese svog koalicijskog partnera ili će prihvatiti načelo da politiku konačno treba izbaciti iz biznisa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi