ODLUKA O DIVIDENDI

Glavna skupština HT-a 21. travnja

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 15.03.2010 13:07
  • Objavljeno 15.03.2010 u 12:59
Ivica Mudrinić na predstavljanju poslovnih rezultata T-HT-a

Ivica Mudrinić na predstavljanju poslovnih rezultata T-HT-a

Izvor: tportal.hr / Autor: Mladen Lončar

Glavna skupština HT-Hrvatskih telekomunikacija d.d. sazvana za 21. travnja ove godine odlučivat će među ostalim o isplati dividende dioničarima za 2009. u iznosu od 34,05 kuna po dionici, o promjeni naziva kompanije u Hrvatski telekom d.d. te izmjenama i dopunama Statuta, stoji u pozivu Uprave HT-a za tu Skupštinu objavljenom danas na Zagrebačkoj burzi

U pozivu za Glavnu skupštinu HT-a navodi se da će Skupština odlučivati o upotrebi odnosno raspoređivanju ukupno 3,548 milijardi kuna.

Od toga bi se, a prema prijedlogu Uprave i Nadzornog odbora, veći dio ili 2,788 milijardi kuna upotrijebilo za isplatu dividende od 34,05 kuna po dionici, dok bi se preostalih 759,91 milijun kuna usmjerilo u zadržanu dobit.

Ako Skupština podrži takav prijedlog navedena bi se dividenda svim dioničarima koji su na dan održavanja Glavne skupštine upisani u depozitarij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) isplatila 17. svibnja ove godine.

Uz promjenu imena kompanije Hrvatske telekomunikacije u Hrvatski telekom Glavna skupština HT-a odlučivat će i o izboru dva člana Nadzornog odbora na razdoblje od iduće četiri godine, kao i o ovlaštenju Upravi da za račun Društva stječe vlastite dionice.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi