slobodan školnik za tportal

[FOTO] Emmezeta prodana Poljacima. Od šefa uprave doznajemo koji će biti noviteti u ponudi i što čeka radnike

24.09.2021 u 12:43

Bionic
Reading

Poljski Merkury Market, lanac 'uradi sam' trgovina, preuzima svih 16 trgovačkih centara Emmezete u Hrvatskoj i Srbiji od LCN Capital Partnersa

Merkury Market, koji ima preko 60 trgovina u Poljskoj, Češkoj i Slovačkoj, obiteljska je tvrtka s vrlo ozbiljnim portfeljem i poslovanjem. Veliki su igrači što se tiče trgovačke robe kakva se pronalazi u 'uradi sam' dućanima, ali su jaki i u građevinskom materijalu. Prije šest godina preuzeli su primjerice 18 od 24 trgovine Baumaxa u Češkoj.

Emmezeta je pak drugi po veličini trgovački lanac namještajem i prvi u prodaji bijele tehnike u Hrvatskoj, s prodajnim centrima u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Puli, Dubrovniku i Zadru te webshopom koji dostavlja na području čitave Hrvatske. Prošle godine radili su s prihodom od 860 milijuna kuna, a kod njih radi 670 ljudi.

Emmezetu u Hrvatskoj već godinama vodi Slobodan Školnik, a za tportal poručuje da je proces promjene vlasničke strukture okončan i da je Merkury respektabilna kompanija s velikim brojem prodajnih mjesta u 'uradi sam' segmentu.

'To je kompanija s bogatim resursima i oplemenit će Emmezetu novim asortimanom i raznim elementima poslovanja. Osnažit će je i to će imati pozitivan utjecaj na Emmezetine kupce, jer je za njih bolje da je na tržištu netko bolji i jači', rekao nam je Školnik.

Pitamo ga što će biti s radnicima i trebaju li strahovati za plaće i radna mjesta.

'Merkury je obiteljska kompanija i kod njih je radnik zbilja na prvom mjestu, jako drže do ljudskih resursa, žele kontinuitet razvoja Emmezete i razvoj na novim tržištima. Brend i poslovni model ostaju isti', zaključuje Školnik.

  • +6
Emmezeta Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL