liderska pozicija

dm u Hrvatskoj ostvario rast prometa od 4,8 posto

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 24.10.2019 14:07
  • Objavljeno 24.10.2019 u 14:07
Uprava dm Hrvatska

Uprava dm Hrvatska

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Anto Magzan

U protekloj poslovnoj godini 2018./2019. dm je u Hrvatskoj ostvario rast prometa od 4,8 posto koji iznosi 2,22 milijarde kuna, a u širenje i modernizaciju prodajne mreže uloženo je 53,7 milijuna kuna

'Protekle poslovne godine nastavili smo ulagati u širenje prodajne mreže te smo otvorili četiri nove prodavaonice i modernizirali njih 18. Otvorili smo i tri nova OTC odjela, a u OTC segmentu imamo rast prometa od 31,23 posto. Zabilježili smo i rast broja kupaca – više od 88.000 kupaca svakodnevno posjeti dm prodavaonice, a rastao je i iznos prosječne kupovine', istaknuo je Mirko Mrakužić, direktor dm-a.

Mirko Mrakužić, direktor dm Hrvatska

Mirko Mrakužić, direktor dm Hrvatska

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Anto Magzan

Prema istraživanju agencije Ipsos dm je najpopularnija prodavaonica dekorativne kozmetike, proizvoda za osobnu njegu i higijenu te brigu o kućanstvu, a ispitanici smatraju da je dm trgovački lanac koji najviše ulaže u lokalnu zajednicu (43 posto), potiče kupce na razvijanje zdravih životnih navika (52 posto) te se najviše brine o djelatnicima (67 posto). Čak 92 posto ispitanika kupuje proizvode dm-ovih robnih marki, primarno zbog izvrsne kvalitete i cijene, priopćili su iz dm-a.

'Osluškujući potrebe i navike svojih kupaca, nastavili smo razvijati asortiman i usluge u dm prodavaonicama. Police dm-a obogatili smo novim dm markama poput premium robne marke SEINZ. za mušku njegu te domaćim proizvodima poput linije za njegu tijela BELLA by Izabel Kovačić. Kupcima smo ponudili i novu uslugu Savjetnice za šminkanje u sklopu koje su naše djelatnice našminkale 3.500 žena i djevojaka', naglasila je Gordana Picek, voditeljica Nabave, Marketinga i PR-a te Prodajne regije u dm-u.

Gordana Picek

Gordana Picek

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Anto Magzan

Briga o djelatnicima jedan je od temelja poslovanja dm-a, a prosječna neto plaća u dm prodavaonicama protekle je godine iznosila 10.200 kuna. Više od 1.300 djelatnika dm-a provelo je 191 dan na edukacijama, a 587 djelatnika i djelatnica volontiralo je u 198 ustanova diljem Hrvatske.

dm Hrvatska poslovni rezultati za 2018/2019

dm Hrvatska poslovni rezultati za 2018/2019

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: dm Hrvatska

'Želimo biti potpora svojim djelatnicima i djelatnicama i tijekom važnih događaja u njihovom životu te smo ove godine povisili potporu za svako novorođeno i posvojeno dijete koja sada iznosi 10.000 kuna, a svim roditeljima prvašića poklanjamo i slobodan, plaćen dan na prvi dan škole', rekla je Ana Fostač-Krilčić, voditeljica Ljudskih resursa i Prodajne regije.

Ana Fostač-Krilčić

Ana Fostač-Krilčić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Anto Magzan

Tijekom protekle poslovne godine dm je u zajednicu uložio 1,9 milijuna kuna s jakim fokusom na osjetljive skupine u društvu poput djece i oboljelih. U društveno odgovorne inicijative dm redovito uključuje i građane, a ove se godine dm ženskoj utrci, najmasovnijoj rekreativnoj utrci u Hrvatskoj, pridružilo rekordnih 15.000 trkačica i djece koji su promicali zdrav život te uplatom kotizacija podržali udrugu Europa Donna Hrvatska. U osmoj po redu akciji „Zeleni korak“ sudjelovalo je više od 10 posto svih osnovnoškolaca u Hrvatskoj koji su prikupljali stari papir za recikliranje i time spasili više od 45.000 stabala.

Danas dm posluje u 161 prodavaonici u 61 gradu gdje zapošljava 1.565 djelatnica i djelatnika. U poslovnoj godini 2019./2020. dm će uložiti 61,5 milijuna kuna u modernizaciju prodavaonica i razvoj asortimana, najavili su iz Uprave dm Hrvatska.

Predstavljanje poslovnih rezultata dm Hrvatska

Predstavljanje poslovnih rezultata dm Hrvatska

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Anto Magzan

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!