VELIKI PLANOVI

Debeljak: Za Uljanik imamo popunjene kapacitete od prvog dana

07.02.2019 u 22:57

Bionic
Reading

Za strateškog partnera Uljanika izabran je Brodosplit u partnerstvu sa talijanskim Fincantierijem. Gostujući u RTL Direktu vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak otkrio je neke pojedinosti ponude i prve korake koje planira poduzeti u Uljaniku

Debeljak je naglasio da je ponuda usmjerena prema budućnosti. 'Mi nudimo budućnost. Ja i moj tim se s prošlosti ne želimo baviti, to nije naša stvar, to netko drugi treba platiti. Daj bože da je taj iznos što niži jer onda i naš doprinos treba biti manji', rekao je Debeljak.

Naglasio je da je važno što prije krenuti s gradnjom brodova da bi gubici bili što manji. 'Postoji financijski model po kojem bi mogli odmah ubaciti novac u skladu s europskim pravilima. Moj je stav da se podmire dugovanja prema radnicima i odmah počnemo raditi. Prvenstveno je važno da se dovrši brodogradnja 500 (jaružalo) kako bi se izbjegao gubitak', rekao je Debeljak.

Otkrio je da zajedno s partnerom, talijanskim Fincantierijem ima narudžbi i pisama namjere u vrijednosti od 2,29 milijardi eura. 'To znači da nudimo popunjenost kapaciteta od prvog dana', pohvalio se Debeljak.

Što se tiče radnika, rekao je da će u suradnji sa sindikatom nastojati vratiti što više radnika koji su otišli.

Odluka o izboru Brodosplita kao strateškog partnera donesena je u četvrtak na zajedničkoj sjednici Nadzornog odbora i Uprave Uljanika, na kojoj je zakljućeno da se s izabranim strateškim partnerom pristupiti sklapanju ugovora o uređenju međusobnih prava i obveza, s naglaskom na obvezu strateškog partnera da, uz suradnju Uljanika, izradi prihvatljiv i provediv program restrukturiranja Uljanika i Uljanik brodogradilišta.