kreće restrukturiranje

Uljanik potvrdio: Debeljakov Brodosplit novi je strateški partner

07.02.2019 u 12:06

Bionic
Reading

Brodograđevna industrija Split u vlasništvu Tomislava Debeljaka izabrana je za strateškog partnera Uljanika, izvijestio je u četvrtak Uljanik na Zagrebačkoj burzi

Odluka o izboru Brodosplita donesena je u četvrtak na zajedničkoj sjednici Nadzornog odbora i Uprave Uljanika.

S izabranim strateškim partnerom pristupit će se zaključenju ugovora o uređenju međusobnih prava i obveza, s naglaskom na obvezu strateškog partnera da, uz suradnju Uljanika, izradi prihvatljiv i provediv program restrukturiranja Uljanika i Uljanik brodogradilišta, navodi se u objavi sa Zagrebačke burze.

Izabranom strateškom partneru omogućit će se ulazak u vlasničku strukturu Uljanika dokapitalizacijom, sukladno odlukama Glavne skupštine, dodaje se.

Debeljak je krajem siječnja potvrdio da je uputio ponudu za preuzimanje brodogradilišta Uljanik: osim talijanskog Fincantierija, otkrio je, u posao je uključeno više partnera, između ostalih 'velike i respektabilne banke koje su poslale pisma namjere'.

'Zbog pravila procesa ne mogu iznositi detalje ponude, no mogu kazati da smo u Uljaniku sposobni napraviti ono što već godinama radimo u Splitu. Brodosplit već tri godine posluje pozitivno, i to ne kozmetički nego stvarno - imamo dobit, ugovaramo nove poslove i gradimo brodove koji su po kvaliteti i sofisticiranosti u samome vrhu', kazao je Debeljak tada. Njegova DIV grupa, dodao je, ima kapital od preko 1,7 milijardi kuna i zaduženost manju od 40 milijuna eura.

  • +6
Radovi na brodovima u pulskom brodogradilištu Uljanik u završnim su fazama opremanja Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL