tržište kapitala

Burza i dalje u crvenom uz šest milijuna kuna prometa

zse

zse

Izvor: Promo fotografije / Autor: Zagrebačka burza

Domaće tržište kapitala u četvrtak je uspjelo zadržati likvidnost približno kao i dan ranije, na oko 6 milijuna kuna.

Dionički indeksi su također nastavili u crvenom, te su CROBEX i CROBEX10 izgubili oko 0,4 posto. Likvidnost je znatno potpomognuta s prometom u povlaštenoj dionici Adrisa u iznosu od 2,8 milijuna kuna, što je gotovo polovina ostvarenog prometa. Cijena dionice je pritom oslabila 0,9 posto.

Među nešto likvidnijim izdanjima vrijedi izdvojiti dionicu Valamar Riviere, koja je na 880 tisuća kuna prometa zabilježila pad cijene od 0,8 posto. Ostala izdanja upisala su promete ispod pola milijuna kuna, gdje se ističe dionica Hrvatskog Telekoma s oko 430 tisuća kuna prometa i blagim rastom cijene od 0,3 posto.

Gubitnik dana je dionica Đuro Đaković Holdinga s padom od 4,6 posto, kojoj je to peti uzastopni dan pada. Slabe izvedbe još se imale dionice INA-e i Luke Ploče, koje su pale 3,1 posto i 2,6 posto. Najveći porast cijene, od likvidnijih izdanja, ostvarili su građevinari, gdje je prvo ime dionica Instituta IGH sa skokom cijene od 12,5 posto, a slijede ju dionice Hidroelektre niskogradnje i Viadukta s porastima od 11,1 posto i 7,3 posto.

Dobitnik dana  Institut IGH   +12,53%   295,40

Gubitnik dana  Đuro Đaković Holding   -4,55%   31,50

Crobex    -0,37%   1.854,76

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!