test napora motora

[VIDEO] Ford Ranger, sportaš i maratonac među automobilima

28.06.2018 u 11:48

Bionic
Reading

Za ovaj Pick Up ne postoje prepreke. Bilo da vozi na nepristupačnom terenu, u nepovoljnim vremenskim uvjetima, kroz vodu ili blatom, njegov motor naprosto lomi sve pred sobom.

Izvor: Promo fotografije

Da postoji najveći atleta među automobilima, svakako bi to bio Ford Ranger. Za ovaj Pick Up ne postoje prepreke. Bilo da vozi na nepristupačnom terenu, u nepovoljnim vremenskim uvjetima, kroz vodu ili blatom, njegov motor naprosto lomi sve pred sobom.

Ford Ranger Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford

Da bi to dokazali inženjeri Forda izložili su vozilo četvrtom, zadnjem testu, tijekom kojeg su ga pustili da radi 24 sata, na velikom broju okretaja i stalnoj vrućini pod ekstremnim uvjetima. Da bi to svladao automobil je trebao konstantnu antistres terapiju. Naime, vozači su se periodično mijenjali, ali za istim volanom.

Svaka četiri sata povećavali su mu teret dok, na koncu, nisu dosegnuli kombiniranu masu težine vozila i tereta od ukupnih šest tona. Nevjerojatna snaga vozila do izražaja je došla kad je dnevna temperatura dosegnula svoj vrhunac, a auto se zatekao u, da ne kažemo, džungli. Što se tada zbilo? Nećemo previše objašnjavati, pogledajte u videu u članku!

Više informacija možete saznati na ford.hr