jačina okretnog momenta

[VIDEO] Ford Ranger pokazatelj je da um caruje, ali da snaga klade valja

28.06.2018 u 11:48

Bionic
Reading

Zahvaljujući pametnim rješenjima koja su 'utkali' u ovo vozilo, inženjeri tvrtke Ford pobijedili su tone kamenja u jednom od najvećih aktivnih američkih kamenoloma. Kako? Pogledajte u videu

Izvor: Promo fotografije

Ne bi li dokazao svoju snagu,moć i nadmoć nad drugim kolegama, Ford Ranger morao je proći četiri testa o izdržljivosti u stvarnim uvjetima. Na ocjenjivanju su bili: jačina okretnog momenta, otpornost na vodu i vrućinu te snaga. Zaključak procesa bodovanja bio je: da, Ford je pravi pokazatelj da snaga klade valja, ali uz um koji caruje.

Naime, zahvaljujući pametnim rješenjima koja su 'utkali' u ovo vozilo, inženjeri tvrtke Ford pobijedili su tone kamenja u jednom od najvećih aktivnih američkih kamenoloma.

Ford Ranger Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford

Na kuku za prikolicu postavili su kontejner i time povećali trenje i napor, kontejner napunili kamenjem i povukli teret od jedne tone uz nagib od 8%. Sila je mjerena industrijskim mjeračem opterećenja postavljenim na kuku. Da stvar bude napetija kiša je namočila zemlju, uvjeti su se pogoršali i bilo je nemoguće izvesti operaciju do kraja… Što se dalje dogodilo?

Pogledajte u videu, ostat ćete zapanjeni.

Više informacija potražite na ford.hr