SVE POD KONTROLOM

Talijanska policija nabavila nove automobile: Alfa Romeo Tonale je nova 'Pantera'

30.11.2023 u 08:37

Bionic
Reading

Povijesno partnerstvo između Alfa Romea i Polizia di Stato (Državna policija) je započelo 1950-ih s 1900 Super TI speciale. Nastavilo se u nadolazećim godinama s automobilima Alfa Romeo koji su ušli u povijest automobila, poput Giulietta 1300, Giulia super 1600, 33, 155, 159 i Giulia

Novi Alfa Romeo Tonale u bojama Polizia di Stato stigao je na ceste Italije. 'Pantera' sa sportskim, privlačnim stilom, uskoro će se koristiti u Policijskoj upravi za držanje lokalnih područja pod kontrolom.

Novo policijsko vozilo Volante simbolično je jučer predano Polizia di Stato u Torinu. Događaj je održan u Alfa Romeo Centro Stile, gdje su nazočni bili ministar unutarnjih poslova Matteo Piantedosi, šef policije Vittorio Pisani, izvršni direktor Alfa Romea Jean-Philippe Imparato i generalni direktor Stellantis Italia Santo Ficili.

Opremljen hibridnim benzinskim motorom od 1500 cm³ od 163 KS, automatskim mjenjačem sa 7 stupnjeva prijenosa, balističkom zaštitom i zaštitom od razbijanja i opremljen tehnologijom 'Mercurio Extended' – kako bi se ubrzale provjere tijekom rada, model će biti distribuiran Općoj prevenciji i Uredi javnog spašavanja u svim policijskim upravama i glavnim policijskim postajama, počevši od prosinca.

Alfa Romeo i Polizia di Stato

Alfa Romeo je oduvijek igrao temeljnu ulogu za policiju, a na imidž Polizia di Stato također su uvelike utjecali njihovi automobili iz Milana.

Nakon sporadične i uglavnom službene uporabe automobila prije Drugog svjetskog rata, Alfa Romeo 1900 TI bio je prvi posebno opremljen automobil koji je preuzela policija.

Ukupno će se 850 automobila pridružiti floti Polizia di Stato u prvoj polovici 2024., prema Consip natječaju za agencije za provođenje zakona 2022., na kojem je pobijedio Stellantis.

  • +8
Alfa Romeo Tonale je nova 'Pantera' Izvor: Promo fotografije / Autor: Alfa Romeo

Stoga je obnovljeno partnerstvo između policije i Alfa Romea, koje je započelo 1950-ih s 1900 Super TI speciale. Nastavilo se u '60-ima i '70-ima s proizvodnjom kultne Giuliette 1300 i Giulie super 1600, pa sve do plavo-bijelih policijskih automobila Alfa Romeo 33 koji su se na talijanskim cestama probili početkom 80-ih, koje su s vremenom zamijenile Alfa Romeo 155, 159 i Giulia.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'