HRVATSKI HIPERAUTOMOBIL

Rimac u novom videu otkriva detalje o stvaranju C_Two

09.05.2018 u 15:55

Bionic
Reading

Rimac C_Two bio je zvijezda minulog ženevskog autosalona. Hrvatski proizvođač nije se libio objaviti sve detalje o projektu 150 električnih hiperautomobila koji će biti izrađeni po cijeni od 1,7 milijuna eura, no neke informacije ostale su skrivene u šumi podataka

Johnny Smith iz Fully Chargeda imao je priliku oteti Mati nekoliko desetaka minuta tijekom svjetske premijere C_Two na Palexpu, te pobliže snimiti automobil iz svih kuteva.

Na Rimčevom štandu dvojac je temeljito obišao automobil, te je Mate iz prve ruke pokazao sve funkcionalnosti dizajna C_Two. Hrvatski proizvođač želio je da svaki detalj na automobilu ima svrhu, te da niti jedan element ne narušava performanse ili služi isključivo u vizualne svrhe.

Iz istog razloga mnogo je pažnje posvećeno aktivnoj aerodinamici i hlađenju četiri elektromotora ukupne snage 1.914 KS i litij-ionskih baterija kapaciteta 120 kWh.

Sam baterijski paket oblikovan je tako da minimalno zauzme prostora u putničkoj kabini, kao i da omogući smještanje sjedala što niže u karbonsku monocoque šasiju.

  • +22
Rimac C_Two Izvor: Promo fotografije / Autor: Rimac Automobili

Rimac je također otkrio kako nema pojma koliku brzinu C_Two može postići budući da krajnji iznos ovisi o gumama. Aktivno stražnje krilo zato je prilagođeno da mijenja kut pri najvišim brzinama i smanjuje silu prianjanja stražnjih kotača uz podlogu.

Čitav intervju možete pogledati u nastavku, a valja priznati da je razina dovršenosti C_Two u ovoj, još uvijek praktički prototipnoj fazi - impresivna.

C_Two tek treba odraditi crash testove a navodno je skoro svih 150 primjeraka planiranih za proizvodnju - prodano.

Izvor: Screenshot