NEMA NOVITETA

Opel odustaje od autosalona u Ženevi

18.01.2018 u 12:26

Bionic
Reading

Nastavlja se trend zaobilaženja automobilskih salona. Prošlogodišnji autosalon u Frankfurtu izbjeglo je čak devet velikih proizvođača - Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Peugeot, Citroen, Nissan, Infiniti, Mitsubishi i Volvo

Do ženevskog autosalona ostalo je još dva mjeseca, a na popisu izlagača neće biti Opel. Brend koji je odnedavno u vlasništvu francuske grupe PSA Peugeot Citroen navodno je od Palexpa odustao zbog nedostatka noviteta koje bi predstavio.

Vjerojatno je značajno veći razlog za odustajanje od najvažnijeg europskog autosalona potreba za štednjom, budući da Opel niže gubitke posljednja dva desetljeća, a novi vlasnik nema nikakvu namjeru nastaviti ovaj trend.

Opel nije jedini brend unutar PSA grupe kojeg nećemo vidjeti u Ženevi. Ondje će manjkati i štand Citroenovog premium brenda DS koji je minule godine uknjižio 38,5 posto niži prihod u odnosu na 2016.

PSA ipak može biti zadovoljna 2017. budući da je Peugeot, s isporučenih 600.000 SUV-ova, ostvario rekordan rast prodaje, te 10,4 posto bolji rezultat nego u 2016.

Opel pokazao najsnažniju Insigniju GSi Izvor: Promo fotografije / Autor: Opel