neprepoznatljiva

Nakon skoro 40 godina na tržištu Mercedesova G-klasa dobila novi interijer

13.12.2017 u 10:10

Bionic
Reading

Jedna od iščekivanijih premijera nadolazećeg autosalona u Detroitu jest potpuno nova Mercedesova G-klasa. Kutijasti terenac gotovo četiri desetljeća opire se značajnijim izmjenama dizajna, no ako je za suditi prema fotografijama interijera koje je Mercedes upravo objavio, stiglo je vrijeme da i Geländewagen zakorači u novi milenij

Kultna G-klasa i ranije je unaprjeđivana kako bi pratila trendove, posebice nakon što su je prigrlili imućniji vozači skloni luksuzu, a ne nužno rudimentarnoj upotrebljivosti, no ovi zahvati nikad nisu bili ovako sveobuhvatni kao na novoj generaciji.

Jedan pogled na interijer novog modela dovoljan je da se zapitamo je li na fotografijama uopće moćni G.

Pogled nedvojbeno odvlači ogromna, 12,3-inčna digitalna instrument ploča koja se u duetu s jednako impozantnim infotainment displejom širi sve do suvozačevog prostora. Puriste će vjerojatno veseliti informacija da su analogni instrumenti standardni dio opreme, dok je za digitalne potrebno nadoplatiti.

Mercedesov izvještaj spominje i da su poradili na prostranosti, što bi trebali osjetiti svi putnici, posebice oni straga koji su dobili 150 mm više mjesta za noge, a bit će napokon i više mjesta za laktove. Tu su i nova grijana, te ventilirana sjedala s funkcijom masaže, a G-klasa također raspolaže premium audiosustavom iz Burmestera s čak 16 zvučnika.

Nijemci ne spominju nikakve tehničke detalje, no veseli nas vidjeti kontrole diferencijala na središnjem grebenu koji sugeriraju da će G-klasa, revoluciji usprkos, ostati terenac koji se ne boji bespuća.

Mercdes G-klasa Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes