INFINITI Q INSPIRATION

Limuzine će u budućnosti vjerojatno izgledati ovako

04.01.2018 u 11:27

Bionic
Reading

SUV-ovi i crossoveri iz mjeseca u mjesec uzimaju sve veći udio automobilskog tržišta, dok se isti smanjuje za gotovo sve ostale klase, no poglavito kompakte i limuzine

Klasični limuzinski oblik, odnosno sedan, zato bi mogao evoluirati u takozvani kupe s četiri vrata. Trend je to koji već neko vrijeme osvaja tržište, no zasad isključivo u višim klasama.

Započeo ga je Mercedes CLS-om, prihvatili Audi s A7 i Porsche s Panamerom, a danas praktički da i nema proizvođača više klase koji nema bar jedan ovakav ‘kupe koji nije kupe’ u ponudi.

Ekipi bi se uskoro mogao pridružiti i Infiniti koji nam je za autosalon u Detroitu pripremio koncept Q Inspiration.

Kao što možete vidjeti iz priloženih fotografija, ovaj automobil se oslanja na dugačke zaobljene površine i oštre konture, a kupeovski oblik povijenog stražnjeg kraja naglašava ogromnim panoramskim krovom.

Ne raspolažemo baš nikakvim tehničkim detaljima, pa tako ni dimenzijama, no valja priznati da golemi Q, bar na prvi pogled, izgleda impresivno.

Ostaje za vidjeti što su Japanci smjestili pod poklopac, no ondje očekujemo vidjeti novopredstavljeni motor s varijabilnom kompresijom iz QX50 ili kakav električni pogon.

Sjevernoamerički autosalon vrata otvara 15. siječnja, a ondje bi Q Inspiration trebao imati svoju svjetsku premijeru.