modelna godina 21.

Jaguar je osvježio I-Pace; sada je još pametniji, bolje povezan i s bržim punjačem

23.06.2020 u 15:14

Bionic
Reading

Potpuno električni premium SUV sada nudi još više tehnologije kako bi 'električni život' učinio jednostavnijim i korisnijim nego ikad

Britanski proizvođač premium vozila Jaguar je objavio kako su osvježili svoj potpuno električni model I-Pace. Tako sada ovaj premium električni SUV nudi novi brzi, intuitivni sustav za zabavu i informacije te mogućnosti za brže punjenje, čineći posjedovanje i upravljanje električnim vozilom lakšim nego ikad prije.

Od svog debija I-Pace je osvojio više od 80 svjetskih nagrada, uključujući nagradu za Svjetski automobil godine 2019., Svjetski automobilski dizajn godine i Svjetski zeleni automobil. S dva električna motora, po jedan na svakoj osovini, dizajnirana od strane Jaguara, koji daju izvanredne kombinirane performanse od 400 KS i najveći okretni moment od 696 Nm, aluminijsku konstrukciju i nisko težište, I-Pace nudi ravnotežu performansi pogona na svim kotačima, profinjenosti, luksuza i okretnosti, zajedno s izvanrednim stvarnim rasponom i svakodnevnom upotrebljivošću. Njegovo ubrzanje od 0 do 100 km/h je samo 4,8 sekundi, a raspon s jednim punjenjem do 470 km (WLTP).

Jaguar I-Pace sada nudi još više tehnologije kako bi 'električni život' učinio jednostavnijim i korisnijim nego ikad. Ovo je prvi Jaguar koji je predstavio novi Pivi Pro info-zabavni sustav. Intuitivan za upotrebu kao i pametni telefon, Pivi Pro je brz i prilagodljiv s poboljšanom EV navigacijom koja vam može pokazati jesu li u blizini dostupne stanice za punjenje, koliko koštaju i koliko će vremena trebati za punjenje.

I-Pace sada standardno isporučuje ugrađeni punjač od 11 kW koji omogućuje kupcima koji imaju pristup trofaznim izvorima električne energije da uživaju znatno brže punjenje: kad su spojeni na zidnu kutiju od 11 kW raspon od 53 km (WLTP) na sat može biti postignuto, a potpuno punjenje prazne baterije sada traje samo 8,6 sati, što je idealno za noćno punjenje kod kuće. Kupci na tržištima s jednofaznim punjačima koji koriste zidne kutije od 7 kW također imaju koristi od konkurentne mogućnosti punjenja s do 35 km na sat, a potpuno punjenje traje 12,75 sati. Prilikom punjenja 'u pokretu', 50-kilovatni punjač će dodati 63 km za 15 minuta, dok će punjač od 100 kW dodati 127 km u istom periodu.

Pametnija, brža i bolja povezanost:

Novi Pivi Pro infotainment sustav ističe se prostranim i luksuznim interijerom I-Pace-a. Virtualni instrument veličine 12,3-inča s visokom razlučivošću te 10-inčni i 5-inčni gornji i donji dodirni zasloni i višenamjenski, haptični rotacijski kontroleri usklađeni su s jasnom, čistom, suvremenom grafikom za privlačno i intuitivno korisničko iskustvo.

Inspirirani pametnim telefonima, Pivi Pro je jednostavan za korištenje, a snažni procesor i 'brzo pokretanje' osiguravaju da je sustav spreman za rad u vremenu kada vozač sjedne u svoje sjedalo. Potpomognuta ugrađenom rezervnom baterijom, pokretanje navigacije traje samo nekoliko sekundi.

Nova i intuitivna struktura ravnog izbornika olakšava navigaciju sustavom sa značajkama i funkcijama kojima se redovito pristupa preko početnog zaslona samo jednim klikom. Redizajnirani navigacijski sustav smanjuje broj koraka potrebnih za postavljanje odredišta na pola, a korisnici su sada u mogućnosti da pomiču i zumiraju mapu prstima, baš kao i kod pametnog telefona.

I-Pace je sada dostupan s opcijskim podloškom za punjenje bežičnih uređaja ispod 'plutajuće' središnje konzole. Bežično punjenje uključuje i pojačavanje signala, osiguravajući da signal telefona dulje ostaje jači. Paket pametnih telefona s Apple CarPlay® standardom je, kao i Bluetooth tehnologija koja može upariti dva telefona istovremeno osiguravajući da ćete uvijek biti povezani. Paket pametnih telefona također uključuje Android Auto ™ i Baidu CarLife, ovisno o primjenjivosti na tržištu, kao standard.

Kupce više ne treba brinuti upotreba podataka ili kupovina SIM kartice, jer I-Pace dolazi s ugrađenim SIM modemom s dvostrukim modemom (eSIM) i besplatnim podatkovnim planom 4G koji omogućuje neograničeno strujanje glazbe putem Spotifyja, Deezera ili Tunina i karte, vremena, kalendar i promet ažuriraju se istovremeno.

Novi Pivi Pro infotainment sustav pomoći će korisniku da ga dovede tamo gdje želi krenuti u manje vremena i sa manje napora. Navigacija koristi algoritme samo-učenja za optimizaciju usmjeravanja, glasovno navođenje čak zna biti mirno dok putujete kroz poznata područja, a karte će uvijek biti ažurirane zahvaljujući funkcionalnosti softvera preko zraka (SOTA).

Pojednostavljenje postupka omogućuje sustavu Pivi Pro da automatski doda stanice za punjenje na korisnikovu rutu, ako je potrebno. Sustav će odabrati optimalne punjače da umanji ukupno vrijeme putovanja. Na dugim diskovima Pivi Pro također može na svakoj putnoj točki pokazati predviđenu razinu napunjenosti.

Pomoć i dobrobit vozača:

I-Pace je dizajniran za zaštitu korisnika i njegove obitelji i dobio je maksimalnu ocjenu pet zvjezdica EuroNCAP. Vrhunska digitalna tehnologija dodatno pomaže vozačima i putnicima. Vidljivost je značajno poboljšana novom 3D Surround kamerom koja pruža 360-stupanjski digitalni planski prikaz okolnog područja i potencijalnih opasnosti, vidljiv kroz središnji dodirni zaslon.

U unutrašnjosti kabine ClearSight retrovizor poboljšava vid i praktičnost osiguravajući da vozač uvijek ima neometan pogled na cestu iza, čak i s tri osobe na stražnjem sjedalu ili s 656-litrenim prtljažnikom napunjenim do krova.

ClearSight koristi širokokutnu, stražnju kameru povezanu sa ekranom visoke rezolucije unutar staklenog ogledala bez okvira. Mali prekidač na ogledalu omogućava vozaču da neprimjetno prelazi između pogleda sa standardnog ogledala i ulaza kamere.

Uredno integrirana u krovni antenski modul, kamera visoke razlučivosti djeluje u svim uvjetima, uključujući i slabu svjetlost okoline, dok zaštitni otvor i hidrofobni premaz pomažu u odbacivanju vode i osiguravaju da leća kamere ostane što čistija.

Svi putnici imaju koristi od poboljšanog sustava kontrole klime, koji samostalno nudi pametno, energetski učinkovito grijanje ili hlađenje do četiri zone. Ionizacija zraka u kabini namijenjena uklanjanju alergena također sadrži sustav filtracije koji filtrira ultrafine čestice, uključujući i čestice veličine PM2.5, kako bi se poboljšalo zdravlje i dobrobit putnika. Važna prednost novog filtracijskog sustava je ta što kupci prilikom punjenja mogu upotrebljavati I-Pace-ov sustav kondicioniranja (koji optimizira temperaturu baterije) za čišćenje kabine od alergena i ultrafinih čestica prije početka putovanja.

Poboljšani izbor kupaca:

Dopuna nove Atlas Grey završne obrade rešetke je luksuzna nova Bright Pack opcija, dostupna u svim modelima I-Pace asortimana. Paket Bright Pack naglašava I-Pace dizajn koji 'oduzima dah' s Noble Chrome rešetkama, poklopcima retrovizora Atlas Grey, Satin Chrome okružuje prozore i Atlas Grey na stražnjem difuzoru. Suvremena opcija Black Pack poboljšana je primjenom sjajne crne završne obrade na stražnjim oznakama.

Osvježena paleta boja sada sadrži boje poput crvene Caldera Red, plave Portofino Blue i sive Eiger Grey. Tu je i širi izbor kotača, s novim 19-volnim dizajnom koji se prvi put nudi na modelu I-Pace, zamjenjujući 18-colne kotače kao standardne opreme na S modelima na odabranim tržištima.

Iznutra kupci mogu imati koristi od opcije poboljšanog Meridian 3D surround zvuka sa TrifieldTM tehnologijom. Sustav sadrži dva dodatna zvučnika u kabini, što znači da 16 zvučnika i jedan subwoofer pružaju izvanredno iskustvo svim putnicima.

  • +12
Jaguar I-Pace (MY21) - osvježena modelna godina 2021. Izvor: Promo fotografije / Autor: Jaguar