plug-in hibrid

[FOTO/VIDEO] Potpuno nova Mazda CX-60 PHEV će imati svoju premijeru 8. ožujka

09.02.2022 u 09:07

Bionic
Reading

Novi model će predvoditi europsko uvođenje plug-in hibridnih modela s pogonskim sklopom ukupne izlazne snage veće od 300 KS, koji kombinira 2,5-litreni četverocilindrični benzinski motor s električnim motorom koji poboljšava performanse

Mazda je u listopadu prošle godine objavila planove za proširenje svoje ponude SUV modela od 2022. nadalje. Tada je najavljeno da će dva nova modela iz grupe velikih proizvoda, Mazda CX-60 i Mazda CX-80, biti predstavljeni na europskom tržištu u sljedeće dvije godine.

Razlozi ove poslovne odluke japanske kompanije leži u tome da žele zadovoljiti rastuće potrebe segmenta, pa će europskim kupcima ponuditi širi izbor SUV-ova, 'kombinirajući najnovije ekološke performanse s užitkom u vožnji svojstvenim svakoj Mazdi'.

Mazda CX-60 PHEV će imati svoju premijeru 8. ožujka Izvor: Promo fotografije / Autor: Mazda

Sada je objavljeno kako će potpuno nova Mazda CX-60 PHEV, prvi od dva nova modela iz grupe velikih proizvoda tvrtke namijenjenih za europsko tržište, imati svoju premijeru 8. ožujka 2022.

Rješenja održive mobilnosti

CX-60 PHEV pokazuje Mazdinu predanost pristupu s više rješenja održivoj mobilnosti i principu pravog rješenja u pravo vrijeme. U budućnosti će mu se pridružiti CX-80 koji će imati tri reda sjedala.

Mazda CX-60 PHEV ĆE predvoditI europsko uvođenje plug-in hibridnih modela s pogonskim sklopom koji kombinira 2,5-litreni, četverocilindrični benzinski motor s električnim motorom koji poboljšava performanse, što rezultira izlaznom snagom većom od 300 KS.

Mazda kaže da će njihov prvi PHEV pogonski sklop ponuditi glatko, učinkovito i snažno ubrzanje dajući vozaču veće samopouzdanje i užitak u vožnji u najširem mogućem rasponu scenarija vožnje.

Kada smo već spomenuli Mazdinu grupu velikih proizvoda, u nju se ubrajaju budući modeli CX-60, CX-70, CX-80 i CX-90. Treba reći i o da će u isto vrijeme, novi modeli širih karoserija CX-70 i CX-90, te CX-50 iz grupe malih platformi (o kojem smo pisali krajem studenog), biti predstavljeni u SAD-u i na nekim drugim izvaneuropskim tržištima.