SVJETSKA PREMIJERA

[FOTO/VIDEO] Ovo je nova Toyota bZ4X; Toyotino prvo namjenski dizajnirano baterijsko električno vozilo (BEV)

  • Autor: Z.M.
  • Zadnja izmjena 29.10.2021 11:54
  • Objavljeno 29.10.2021 u 11:54
Toyota bZ4X je prostran, udoban SUV, dostupan s novim pogonom na sve kotače koji pruža najbolje terenske sposobnosti i performanse u klasi

Toyota bZ4X je prostran, udoban SUV, dostupan s novim pogonom na sve kotače koji pruža najbolje terenske sposobnosti i performanse u klasi

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

bZ4X je u potpunosti usmjeren na čovjeka, oblikovan kako bi pomogao vlasnicima u prelasku na BEV bez kompromisa i nepraktičnosti, te uz maksimalne pogodnosti u pogledu dizajna, performansi i iskustva vlasništva koji su sastavni dio čistih električnih vozila

Potpuno nova Toyota bZ4X danas ima svoju svjetsku premijeru. Ovo je prvi model u novoj seriji baterijskih električnih vozila (BEV), a ime serije 'Bz' kratica je od 'Beyond Zero' (povrh nule) - Toyotine strategije da doprinese svijetu više od nulte emisija plinova i povrh ograničenja koje donosi automobilska industrija.

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Dizajnom i tehnologijom vjeran konceptu prema kojem je oblikovan, bZ4X je prvi Toyotin model razvijen u potpunosti kao BEV. Osim toga, to je prvi automobil koji koristi Toyotinu novu posebnu platformu za BEV. Ova platforma temelji se na filozofiji e-TNGA, a razvijena je u suradnji Subarua ( model Solterra) i Toyote. Zahvaljujući korištenju baterije kao sastavnog dijela šasije, ispod podnice vozila, postignute su temeljne prednosti niskog težišta, odlične raspodjele težine sprijeda/straga i velika krutost školjke radi postizanja visoke sigurnosti i odlične udobnosti i upravljivosti. I da, naravno, riječ je potpuno električnom SUV-u srednje veličine s pogonom na sve kotače.

Toyota bZ4X - svjetska premijera

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

bZ4X je prostran, udoban SUV, dostupan s novim pogonom na sve kotače koji pruža najbolje terenske sposobnosti i performanse u klasi, zahvaljujući zasebnim elektromotorima za svaku osovinu. Vanjski izgled je čist, elegantan i snažan te takav podjednako oslikava i njegove napredne kvalitete BEV-a kao i status SUV-a, te predstavlja početak novog oblika prednjeg kraja u obliku 'čekića' koji će se prenositi unutar marke, odajući snažan nastup ovog automobila. Veliki međuosovinski razmak osigurava odličan smještaj u svijetloj i otvorenoj kabini s pet sjedala, uz prtljažnik izdašne veličine.

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Toyota je iskoristila 25 godina iskustva u tehnologiji baterija za elektrificirana vozila kako bi osigurala najbolju svjetsku kvalitetu, trajnost i pouzdanost litij-ionskog paketa koji napaja bZ4X. Očekuje se da će baterija, čak i nakon 10 godina vožnje, i dalje djelovati s 90 posto svojih izvornih performansi. Ovo su ciljane vrijednosti tijekom razvoja, a predviđa se da će rok trajanja i kilometraža biti 10 godina ili 240.000 km, što prije nastupi.

Uz potpuno napunjenu bateriju, očekivani doseg je više od 450 km (ovisno o izvedbi, točni podaci će biti naknadno potvrđeni). bZ4X će, isto tako, nuditi napredne tehnološke funkcije, uključujući solarni panel na krovu kao pomoć u punjenju baterije u vožnji ili mirovanju, te treću generaciju sklopa Toyota Safety Sense s novim sustavima aktivne sigurnosti i pomoći vozaču.

bZ4X će europsku premijeru imati 2. prosinca, neposredno prije otvaranja usluge online rezervacija za stranke koje žele biti među prvim kupcima ovog novog modela.

  • +20
  • +17

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Premijera Toyotine nove, posebne platforme za BEV

bZ4X je prvi automobil koji koristi Toyotinu novu posebnu platformu za BEV koja se temelji na filozofiji e-TNGA. Ova potpuno nova platforma posjeduje prilagodljivost zahvaljujući kojoj se može koristiti za moguće buduće modele bZ, te je konstruirana s mogućnošću prilagođavanja veličine. Ključno, tanki baterijski paket je smješten u potpunosti ispod podnice vozila i čini dio šasije, čime se postiže nisko težište, idealna raspodjela težine sprijeda/straga i velika krutost školjke. Sveukupno, ove osobine daju bZ4X-u stabilnost i sjajan odziv u dinamičkim performansama, te, zahvaljujući dugačkom međuosovinskom razmaku, veliku prostranost u unutrašnjosti.

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Vanjski dizajn

Toyota je stvorila elegantan i robustan dizajn za bZ4X koji je podjednako prikladan za suvremeni gradski život i život izvan grada, spajajući napredni izgled BEV-a s izvornim odlikama SUV-a. Izgled prednjeg kraja je promišljen i izbjegava nepotrebne ukrase. Ističe se novim oblikom 'čekića' koji će se prenositi i na druge modele, sa znamenitim tankim sklopovima glavnih svjetala te naglašenim prednjim uglovima koji daju snažan pečat dojmljivom nastupu ovog automobila.

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Gledano s boka, obrisi su elegantni zahvaljujući maloj ukupnoj visini, vitkim prednjim stupovima i niskom linijom osovina koja zrcali nisko težište postignuto novom platformom. Obloge lukova kotača, veliki kotači (promjera do 20“) pomaknuti sasvim u kutove karoserije i debeli pragovi odražavaju istinski karakter SUV-a. I straga su u središtu pažnje dizajnera bili uglovi vozila koji su naglašeni i upečatljivi, dok se dojmljiva stražnja svjetla protežu cijelom širinom vozila.

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

U usporedbi s Toyotom RAV4, vanjske dimenzije ilustriraju dizajnerske prednosti koje su u srži platforme e-TNGA. Na primjer, bZ4X ima ukupnu visinu koja je manja za 85 mm, kraće prevjese i međuosovinski razmak koji je 160 mm duži nego na RAV4. Visina linije poklopca motora je isto tako smanjena za 50 mm. Sveukupna okretnost se ocrtava u najmanjem polumjeru okretanja u klasi, od 5,7 m.

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Dizajn uključuje aerodinamičke elemente koji pridonose velikom dosegu vožnje, uključujući otvore smještene duboko u uglovima prednjeg branika radi stvaranja mirnih zračnih zavjesa, pokrov ispod cijelog vozila, podijeljeni krovni spojler i stražnji spojler, stražnji difuzor i pažljivo odabrani kut nagiba stražnjeg stakla. Plitka donja maska ima zakrilca koja se zakreću radi usmjeravanja zraka za hlađenje prema bateriji, odnosno smanjenja otpora zraka.

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Dizajn unutrašnjosti

Tema uređenja unutrašnjosti je 'lagom' – to je švedska riječ koja označava nešto što je 'baš kako treba'. Ovdje se to ocrtava u udobnosti i prostranosti čime kabina postaje nalik na dnevni boravak, osjećaj koji je dodatno naglašen korištenjem mekanih tkanina za presvlake, svilenkastim detaljima i ugradnjom panoramskog krova.

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Ploča s instrumentima je plitka i nisko postavljena, pridonoseći osjećaju otvorenosti i slobodnog pogleda vozača prema naprijed. Načelo 'ruke na upravljaču, pogled na cesti' je osnažen vozačkim mjestom usmjerenim na čovjeka, u kojem TFT zaslon od 7“ za prikaz instrumenata i podataka leži izravno u pravcu pogleda vozača, iznad linije obruča upravljača, pa je pokazivače moguće vidjeti uz minimalni pokret očiju.

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Veliki međuosovinski razmak omogućava najveći prostor za noge u klasi za sve putnike, kao i jedan metar udaljenosti između kukova putnika sprijeda i straga. Tu je i izdašni prtljažnik s podesivom podnicom, zapremine d 452 litara uz uspravna stražnja sjedala.

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Performanse

bZ4X s pogonom na prednje kotače pogoni elektromotor od 150 kW brzog odziva. Daje snagu od 204 KS i 265 Nm momenta, omogućavajući ubrzanje 0-100 km/h za 8,4 sekundi i najveću brzinu od 160 km/h. Izvedba s pogonom na sve kotače ima najveću snagu 217,5 KS uz 336 Nm okretnog momenta, najveća brzina je ista, dok je ubrzanje do 100 km/h smanjeno na 7,7 sekundi. Svi podaci o performansama su privremene do provođenja homologacije.

Ovaj sustav nudi mogućnost 'vožnje sa samo jednom papučicom' zahvaljujući pojačanju generatorskog kočenja koje omogućava vozaču ubrzavanje i usporavanje vozila uz korištenje samo papučice gasa.

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Doseg vožnje i tehnologija baterije

Doseg vožnje je ključna briga svakog kupca električnog vozila (EV), a Toyota je, s iskustvom od 25 godina, predvodnik u razvoju baterija velikog kapaciteta kako bi bZ4X ne samo nudio bezbrižnost u pogledu udaljenosti koju može prijeći, nego i pouzdanosti u zadržavanju te sposobnosti tijekom godina. U skladu s ciljevima razvoja baterije, očekuje se vrlo malo smanjenje performansi baterije – približno samo 10 posto – u 10 godina vožnje ili 240.000 kilometara, što prije nastupi.

Litij-ionska baterija velike gustoće ima kapacitet 71,4 kWh, a očekuje se da će omogućavati doseg vožnje od preko 450 km (prema metodi WLTP). Vrijednosti ovise o izvedbi i u ovom trenutku su privremene, do završetka homologacije.

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Zahvaljujući učinkovitom i djelotvornom sustavu grijanja, uključujući dizalicu topline, pouzdanost je zadržana i na temperaturama ispod nule, uz tek umjereni pad dosega u odnosu na modele konkurencije. Nadalje, bateriju je moguće brzo napuniti bez ugrožavanja sigurnosti

ili trajnosti: punjenje na 80 posto traje oko 30 minuta uz sustav za brzo punjenje (CCS2) od 150 kW. Od četvrtog tromjesečja 2022. godine bit će dostupan trofazni punjač u automobilu od 11 kW.

Ključ kvalitete i trajnosti baterije je višestruki nadzor napona, jakosti struje i temperature, na razini pojedinog članka. Ako sustav prepozna i najmanje neuobičajeno zagrijavanje, automatski se uključuju protumjere. One imaju zadatak umanjiti gubitak svojstava materijala, a postoje i posebni koraci u proizvodnom procesu radi sprečavanja ulaska nečistoća u bateriju. Po prvi put kod Toyote, ova je baterija hlađena vodom.

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Pogon na sve kotače

Toyota je surađivala sa svojim razvojnim partnerom, Subaruom, na konstrukciji novog pogona na sve kotače za BEV koji se oslanja na veliko iskustvo oba proizvođača u takvim sustavima. Na taj način se postiže dodatna sigurnost u vožnji u teškim uvjetima, a bZ4X dobiva istinske, najbolje u klasi, terenske vozne sposobnosti SUV-a.

Modeli s pogonom na sve kotače imaju odvojene elektromotore od po 80 kW koji pogone prednju i stražnju osovinu. XMODE pruža mogućnost odabira načina pogona u skladu s uvjetima vožnje; na raspolaganju su postavke za snijeg/blato, duboki snijeg i blato (do 20 km/h), te Grip Control (nadzor prianjanja) za iznimno teške terenske uvjete (do 10 km/h).

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Sustav steer-by-wire (posredno upravljanje)

bZ4X će biti prva serijska Toyota s ponudom sustava posrednog upravljanja (steer-by-wire) – One Motion Grip – koji će u Europi biti predstavljen naknadno. Uklanjanjem mehaničkih spojeva između obruča upravljača i prednjih kotača, ovaj elektronički sustav precizno namješta kut zakreta kotača u skladu s vozačevim namjerama, osiguravajući pritom više prostora za noge, poboljšavajući slobodu u odabiru položaja za vožnju te olakšavajući ulazak i izlazak iz vozila. Tradicionalni obruč upravljača je zamijenjen upravljačem One Motion Grip, što upravljanje čini mekšim i lakšim, bez potrebe za križanjem ruku pri zakretanju. Krajnji položaj upravljača ima kut od svega 150 stupnjeva.

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Zahvaljujući činjenici da nema fizičkog spoja u sustavu, s guma se ne prenose neželjene vibracije, ali vozač ipak dobiva važnu povratnu vezu s površine kolnika. Osjećaj na upravljaču je poboljšan zahvaljujući neovisnom nadzoru momenta zakretanja upravljača čija karakteristika se mijenja u skladu s odabranim načinom pogona.

Krov kao solarni panel

Doseg vožnje bZ4X-a je moguće povećati korištenjem opcijskog krova kao solarnog panela. On hvata sunčevu energiju uz nultu emisiju i nulti trošak za proizvodnju električne energije kojom puni pogonsku bateriju automobila. Moguće ga je koristiti kada je automobil upaljen ili ugašen, a Toyota je izračunala da, tijekom godine, može prikupiti dovoljno struje za prelazak 1.800 km.

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Nova generacija Toyota Safety Sense

bZ4X će uživati pogodnosti treće generacije sklopa Toyota Safety Sense s novim i poboljšanim funkcijama radi osiguravanja zaštite u još široj paleti najčešćih opasnih situacija u prometu. Može djelovati kao partner vozaču u ostvarivanju krajnjeg cilja društva mobilnosti: 'nula žrtava i ozljeda u prometnim nesrećama'.

Povećanjem područja otkrivanja radara s milimetarskim valovima i kamere, poboljšano je djelovanje svake pojedine funkcije. Nove funkcije uključuju unapređenje sustava predsudarne zaštite radi prepoznavanja vozila iz suprotnog smjera i vozila koja se ubacuju, sprečavanje ubrzanja pri maloj brzini i pomoć pri zaustavljanju u nuždi. Povrh toga, bit će dostupan i novi multimedijski sustav s osvježavanjem softvera preko zraka (OTA).

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Toyota Beyond Zero

bZ4X je prvi model u Toyotinoj novoj podmarki bZ – čije ime dolazi od 'beyond Zero' (povrh nule) izražavajući Toyotinu predvodničku ulogu u zaštiti okoliša koju je zauzela 1997. pionirskim modelom elektrificirane mobilnosti, izvornim Priusom, prvim serijskim hibridnim električnim automobilom na svijetu.

Predstavljanje modela bZ4X osnažuje Toyotin multitehnološki pristup u zadovoljavanju različitih zahtjeva za mobilnost ponudom cijele palete elektrificiranih vozila, uključujući HEV, PHEV, BEV i FCEV. Toyota namjerava smanjiti CO₂ proizvodima koji se lako koriste i privlačni su kupcima, a ove tehnologije će pridonijeti ostvarenju cilja ugljične neutralnosti.

Toyota bZ4X

Toyota bZ4X

Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota

Nulta emisija je samo dio Toyotinih planova – kao što to zorno pokazuje 'beyond' (povrh, više od) u bZ. Toyota je ustrajna u pružanju sve bolje mobilnosti za sve, proizvodima i uslugama koji poboljšavaju užitak vožnje, povećavajući sigurnost svih sudionika u prometu i pomažući u stvaranju boljih društava širom svijeta.

bZ4X je u potpunosti usmjeren na čovjeka, oblikovan kako bi pomogao strankama u prelasku na BEV bez kompromisa i nepraktičnosti, te uz maksimalne pogodnosti u pogledu dizajna, performansi i iskustva vlasništva koji su sastavni dio čistih električnih vozila – nastavljajući povrh očekivanja stranke.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!