PRIJE PREMIJERE 2021.

[FOTO/VIDEO] Infiniti QX60 Monograph; najava sljedeće generacije popularnog trorednog SUV-a

Infiniti QX60 Monograph je najava onoga što nam slijedi 2021. kad je riječ o ovom srednje velikom crossover/SUV-u

Infiniti QX60 Monograph je najava onoga što nam slijedi 2021. kad je riječ o ovom srednje velikom crossover/SUV-u

Izvor: Promo fotografije / Autor: Infiniti

Trenutni SUV Infiniti QX60 s tri reda sjedala važan je model Infinitija, luksuzne marke Nissana, koji se svake godine proda u više primjeraka od bilo kojeg drugog modela marke

Infiniti je poklazao kako će izgledati nova generacija srednje velikog crossover/SUV-a QX60. Osim ove slovno brojčane oznake u nazivu modela je i 'Monograph', a prikazani model, koji se može vidjeti ovih dana na međunarodnom salonu automobila u Pekingu više je prototip nego proizvodna verzija ovog modela koji bi trebao biti predstavljen 2021. godine.

Trenutni SUV Infiniti QX60 s tri reda sjedala važan je model Infinitija, luksuzne marke Nissana, koji se svake godine proda u više primjeraka od bilo kojeg drugog modela marke.

Infiniti QX60 Monograph

Infiniti QX60 Monograph

Izvor: Promo fotografije / Autor: Infiniti

Odjeven u reflektirajuću platinastu nijansu, Infiniti QX60 Monograph, daje nam naznake u ovaj 'luksuzniji i zapovjedni' dizajn popularnog, obiteljski usmjerenog SUV-a luksuzne marke.

'Započeli smo s dizajniranjem Monographija znajući da je ovo pogodno vrijeme za pokretanje rasprave o tome gdje planiramo odvesti QX60 u budućnosti i šire, kamo idemo kao marka s našim dizajnerskim jezikom', rekao je Alfonso Albaisa, viši potpredsjednik za globalni dizajn tvrtke Nissan Motor.

Više od studije dizajna ili koncepta, 'Monograph' pruža opipljiv uvid u to kako Infiniti planira transformirati budući model. QX60 Monograph daje nam uvid u neke proporcije i elemente dizajna koji će krasiti budući troredni SUV brenda u budućnosti.

Usredotočeni isključivo na vanjštinu, dizajneri Infinitija zamislili su QX60 Monograph kao sofisticirano, ali funkcionalno rješenje za užurbanu, modernu obitelj. Proporcije uključuju širok stav, elegantan 'staklenik', vodoravnu liniju ramena i mišićave lukove kotača. Kombinacija stvara odlučno 'zapovjedno' držanje i definiranu SUV 'osobu'.

'Izrađujući ovaj Monograph, željeli smo promijeniti tonalitet QX60 i transformirati ovu oznaku modela s kiparske i arhitektonske točke gledanja', rekao je Albaisa. 'Podigli smo vizualno težište, dajući mu snažnu, ravnu liniju ramena koja se nastavlja do haube, s višom, istaknutijom rešetkom i kabinom duljeg izgleda kako bi se pružio osjećaj mišićavosti i zapovjednička prisutnost.'

Infiniti QX60 Monograph

Infiniti QX60 Monograph

Izvor: Promo fotografije / Autor: Infiniti

Trenutni QX60 popularan je među obiteljima i poznat je po tome što nudi prostrani paket i udobna, namještena sjedala u tri reda. Proporcije QX60 Monographa ilustriraju namjeru Infinitija da zadrži ove jake strane, dok transformira model aerodinamičnije, mišićavije siluete.

Gledan sa strane, Monograph pokazuje snažnu vodoravnu prednju haubu, mišićave blatobrane i dugačak međuosovinski razmak. Uparen s nježnim nagibom A stupa i suženom kabinom (staklenikom) nalik suzi, rezultat je dugački, brišući, sofisticirani profil. S utisnutim logom Infiniti, QX60 Monograph ima velike aluminijske naplatke koji ispunjavaju izražene blatobrane i pojačavaju estetiku nadahnutu izvedbom.

Straga, široko tijelo i trag kotača, upareni s vodoravnom linijom prozora, daju QX60 Monographu osjećaj uravnoteženosti i stabilnosti. Visoka linija ramena podiže vizualno težište. Krov se ulijeva u suptilno integrirani stražnji krovni spojler - također u sjajnoj crnoj boji - kako bi se dodatno poboljšao aerodinamični izgled automobila. Svaka od ovih mjera stvara čvrst, stabilan stav QX60 Monographa.

Infiniti QX60 Monograph

Infiniti QX60 Monograph

Izvor: Promo fotografije / Autor: Infiniti

'Platinasta boja na QX60 Monographu projicira osjećaj topline', rekao je Taisuke Nakamura, viši direktor dizajna u Infiniti Global Designu. 'Jako reflektirajuća priroda oponaša osobine tekućeg metala, omogućavajući površini tijela da uhvati sjene i svjetla okoline u kojoj se prikazuje, stvarajući osjećaj dinamičnosti.'

Crni krov stvara snažan kontrast bogatoj boji tijela za dramatične vizualne izjave. Stupovi, krov, prednje, bočno i stražnje staklo neometano se povezuju, pružajući panoramski osjećaj kabini i promičući osjećaj otvorenosti. Tanke krovne šine pružaju praktični kontrapunkt elegantnim, sportskim omjerima QX60 Monographa.

'QX60 Monograph utjelovljuje japanski koncept 'ma', osjećaj minimalizma u kojem dizajneri traže sklad, dodajući upravo pravu količinu elemenata s vrlo specifičnim značenjem kako bi stvorili nešto posebno', objasnio je Albaisa. 'To je vidljivo na tijelu, koje je na prvi pogled jednostavno, ali kad se približite, vidite da postoje elementi koji se igraju jedni protiv drugih u osjećaju harmonije.'

Infiniti QX60 Monograph

Infiniti QX60 Monograph

Izvor: Promo fotografije / Autor: Infiniti

Komplicirani nabori tradicionalnog japanskog origamija bili su inspiracija za unutarnju mrežu rešetke s dvostrukim lukom. Rezultat je dvodimenzionalna površina koja projicira osjećaj trodimenzionalne dubine. Isti mrežasti uzorak odjekuje u bočnim usisnicima zraka u donjim kutovima branika. Široka staza i oštre linije u karoseriji kombiniraju se dajući osjećaj stabilnosti i sofisticirane vizualne izjave.

Veliki panoramski krov ima uzorak 'nabora kimona'. Ova geometrijska značajka, niz zamršenih okomitih linija, crpi inspiraciju iz nabora svilenog kimona i struktura moderne japanske arhitekture.

Infiniti QX60 Monograph

Infiniti QX60 Monograph

Izvor: Promo fotografije / Autor: Infiniti

Složeno osvjetljenje 'digitalne klavirske tipke' sprijeda i straga projektira futuristički izgled i prikazuje želju Infinitija da spoji ljudsku umjetnost s najnovijom tehnologijom. Unutarnja struktura prednjeg svjetla sadrži oblik i uzorak linija nadahnutih električnim ventilatorom hladnjakom.

Svijetlo bijela sprijeda i ultracrvena straga, svjetla QX60 Monograph popraćena su blistavim amblemom marke 'beskonačna cesta'. U kombinaciji, otvor svjetla započinje od logotipa i širi se prema prednjim svjetlima u dinamičnu dobrodošlicu vozačima.

Infiniti QX60 Monograph

Infiniti QX60 Monograph

Izvor: Promo fotografije / Autor: Infiniti

Stražnja svjetla su zatamnjena i čini se da se, kad se ugase, u kontinuiranom obliku omotavaju oko stražnjeg dijela vozila i u stražnje bokove. Osvijetljena, svjetla 'klavirskih tipki' sjaje i formiraju prekrasan, futuristički svjetlosni potpis.

Kao cjeloviti paket, QX60 Monograph otkriva transformaciju u smjeru koji Infiniti-jevi dizajneri usvajaju za QX60 sljedeće generacije. Zasad Infiniti ne otkriva detalje unutrašnjosti, niti koju vrstu pogonskih sklopova možemo očekivati.

  • +32
  • +29

Infiniti QX60 Monograph

Izvor: Promo fotografije / Autor: Infiniti

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!