jednokratni model

[FOTO/VIDEO] Glazbenik will.i.am sam dizajnirao svoj Mercedes-AMG: 'The Flip' je kombinacija G-klase i legendarnog SLS Gullwinga

10.05.2022 u 16:02

Bionic
Reading

Misija ovog zajedničkog projekta 'The Flip – Innovation for Purpose' je pružiti većem broju učenika iz zajednica u nepovoljnom položaju pristup STEAM (znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika) obrazovanju

Mercedes-AMG-ova suradnja s multiplatinastim američkim glazbenikom, tehnološkim poduzetnikom, filantropom i dobitnikom nagrade TIME 100 IMPACT, imena will.i.am (pravim imenom William Adams), ojačala je od svog pokretanja u rujnu 2021. i sada kulminira izvanrednim projektom koji je započeo 5. svibnja ove godine u Miamiju i na web stranici www.will.i.am.

U strogoj tajnosti nastalo je 'The Flip', automobilsko remek-djelo ekspresivnog dizajna i dalekosežne poruke. Jednokratno vozilo, nazvano WILL.I.AMG, vidljiv je simbol ciljeva Mercedes-AMG-a i will.i.am-a hrabro pokretati nove ideje, pomicati granice i usuditi se učiniti nemoguće.

U njihovom šestom zajedničkom projektu will.i.am se ponovno udružio s West Coast Customs-om kako bi ostvario svoju neustrašivu viziju za 'The Flip'.

Will.I.AMG teaser dokumentarnog filma 'Drive' Izvor: Promo fotografije / Autor: will.i.am

To također predstavlja primjer za budućnost: misija ovog zajedničkog projekta 'The Flip – Innovation for Purpose' je pružiti većem broju učenika iz zajednica u nepovoljnom položaju pristup STEAM (znanost, tehnologija, inženjerstvo, umjetnost i matematika) obrazovanju kako bi bili opremljen vještinama potrebnim za poslove usmjerene na budućnost i za izmišljanje novih tehnologija.

Opsežno modificiran Mercedes-AMG GT Coupé

Svjetska premijera filma 'The Flip" je predstavljena tijekom Formule 1 Grand Prix USA u Miamiju/Florida u društvu istaknutih gostiju poput sedmerostrukog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona. Izričito dizajnirani sportski automobil baziran je na Mercedes-AMG-u GT Coupé s četvero vrata koji je opsežno modificiran.

'Odrasao sam u getu. Odrasao sam uz hip hop. Gledao sam legendarnog hip hop izvođača kako repa o Mercedesu, tako da je oduvijek bio san posjedovati Mercedes. Za mnogo djece iz centra grada posjedovanje Mercedesa je simbol napretka i napredovanja iz borbe', objašnjava will.i.am. 'Sada sam postigao svoj cilj i gurnuo se još više ponovno zamišljajući i stvarajući vlastitu viziju AMG modela. Ali motor nisam dirao, jer AMG stvarno radi najbolje motore. Priča o osnivačima AMG me uistinu inspirira i energizirajuća je suradnja s ljudima istomišljenika koji također traže kontinuirano poboljšanje.'

  • +5
Mercedes-AMG 'The Flip' Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Benz AG

Izgradnja STEAM-ove baze talenata

Sve aktivnosti koje okružuju ovo jedinstveno vozilo temeljeno na AMG GT Coupéu s četvero vrata, pod utjecajem dizajnerskih elemenata G-klase i legendarnog SLS Gullwinga, koristit će will.i.am-ovoj i.am/Angel Foundation pomoći u izgradnji STEAM-ove baze talenata koja će izvući obitelji i zajednice iz siromaštva.

Mercedes-AMG je rekao da s entuzijazmom podržava ovaj projekt jer ispunjava i životni san will.i.am-a: on je automobilski čovjek do kraja i entuzijast Mercedes-AMG-a koji je oduvijek sanjao da svoje osobno vozilo Mercedes-AMG pretvori u stvarnost.

Inspiriran logotipom zvijezde Mercedesa i zvukom vozila, will.i.am je stvorio ikonu lica nalik medvjedu, koja je nazvana BEAR WITNESS. Ova je ikona također središnja točka kolekcije BEAR WITNESS koja sadrži odjeću i dodatke ograničenih izdanja. Dio prihoda od prodaje ići će za potporu zakladi i.am/Angel.

Razrađena pretvorba i konstrukcija ovog izvanrednog automobila zabilježena je u opsežnoj dokumentarnoj seriji od šest dijelova, 'DRIVE' koja imala svoju premijeru na otkrivanju događaja 5. svibnja. 'DRIVE' će potom ići na premijeru u francuski Cannes tijekom filmskog festivala 2022. (izvan konkurencije).