attention assist

[FOTO/VIDEO] Trenutak više pažnje: Mercedes-Benz predstavlja 'Awake'

17.04.2022 u 20:35

Bionic
Reading

Dodatna detekcija mikrospavanja je po prvi put dostupna u EQS-u, a analizira pokrete kapaka vozača putem kamere na zaslonu vozača (samo u vezi s MBUX Hyperscreenom) i upozorava vizualno kao i zvučno dodatnom porukom

Mercedes-Benz lansira novi kratki film 'Awake' ('Probudite se') u kampanji koja je nastala u suradnji s 'Hochschule Fernsehen und Film München' (Sveučilište za televiziju i film München). Spot prikazuje opasnost od mikrospavanja na primjeru 'Microsleep Detection', sustava upozorenja na mikrospavanje u EQS-u, kako bi se prikazalo kako inovativni sustavi pomoći u vožnji i sigurnosne značajke mogu dati vrijedan doprinos viziji vožnje bez nezgoda.

Kampanja i spot 'Probudite se" mogu se vidjeti na društvenim mrežama Mercedes-Benza. Kampanja na društvenim mrežama počinje s teaser fazom 13. travnja i predstavlja kratki film kao glavni adut kampanje 15. travnja.

'Probudite se' nadilazi klasične reklamne filmove i priča priču iz stvarnog života. Oliver Bernotat, dugogodišnji kreativac i redatelj kratkog filma kampanje, ideju je dobio iz vlastitog iskustva na putovanju. To ga je potaknulo da skrene pozornost na pitanje 'mikrospavanja'. Na Sveučilište za televiziju i film München Bernotat je zajedno s producentima Paulom Scholtenom i Johannesom Bergmannom pronašao mladu ekipu za filmsko ostvarenje. Mercedes-Benz je podržao projekt od samog početka u smislu sadržaja i koncepta, budući da su sigurnost i inovacije usidrene u jezgri marke od izuma automobila 1886. godine.

Mercedes-Benz predstavlja 'Awake': Detekcija mikrospavanja za volanom Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Benz

'Bio je veliki izazov realizirati ideju na najvišoj razini. To je zahtijevalo dosta finog podešavanja u koncepciji i proizvodnji. Zahvaljujući vrlo motiviranom timu i punom povjerenju Mercedes-Benza, uspjeli smo realizirati ovaj kratki film s važnom porukom zajedno. Krajnji rezultat s kampanjom je zaista jedinstven', kažu dva producenta Paul Scholten i Alexander Bergmann.

  • +4
Mercedes-Benz predstavlja 'Awake': Detekcija mikrospavanja za volanom Izvor: Promo fotografije / Autor: Mercedes-Benz AG

'Detekcija mikrospavanja'

ATTENTION ASSIST, ugrađen kao standard, može otkriti tipične znakove umora ili sve veće nepažnje tijekom dugih monotonih putovanja i potiče prekid s porukom upozorenja. Dodatna detekcija mikrospavanja je po prvi put dostupna u EQS-u. Analizira pokrete kapaka vozača putem kamere na zaslonu vozača (samo povezano s MBUX Hyperscreenom) i upozorava vizualno kao i zvučno dodatnom porukom. 'Microsleep Detection' je već aktivan od brzine od 20 km/h.

Sigurnost na prvom mjestu: Mercedes-Benz Real Life Safety

'Sigurnost u stvarnom životu' je sigurnosna filozofija Mercedes-Benza. Ovdje se analiziraju svakodnevne situacije vožnje u stvarnom životu. Sveobuhvatni sustavi pomoći i sigurnosti u vožnji iz Mercedes-Benza već omogućuju, primjerice, djelomično automatiziranu vožnju na brojnim vrstama cesta, kao i dodatno smanjenje rizika od sudara.

S ovim inteligentnim sustavima Mercedes-Benz ne samo da postavlja standarde za inovacije u automobilskom inženjerstvu, već također čini važan korak dalje na putu ka potpuno automatiziranoj vožnji bez nezgoda.