NOVI logotip i novi amblem

[FOTO/VIDEO] Dacia ima novi vizualni identitet: jednostavnost, autentičnost i robusnost, uvijek po poštenoj cijeni

18.06.2021 u 08:52

Bionic
Reading

Ambicije Dacije su osvojiti novi teritorij temeljen na jedinstvenom i posebno učinkovitom poslovnom modelu, sa širim rasponom koji se uvijek usredotočuje na osnovne potrebe kupaca

Dacia, marka koja od samog začetka prkosi pravilima, danas nam se predstavlja u novom, odvažnijem, suvremenijem i autentičnijem svjetlu.

Nove ambicije

Objavivši novu strategiju početkom ove godine, Dacia je dala do znanja da okreće novu stranicu u svojoj povijesti. Novo poglavlje odražava se u novom logotipu, amblemu, bojama i terenima koje tek treba pokoriti... No, marka ostaje vjerna svojem duhu. Iako formula uspjeha ostaje ista, novi vizualni identitet dodatno naglašava njezine vrijednosti: jednostavnost, autentičnost i robusnost, uvijek po poštenoj cijeni.

Dacia predstavlja svoj novi logo Izvor: Promo fotografije / Autor: Elephant

Odjevena u zeleno ruho, Dacia otkriva svoju terensku prirodu. Obnova njihovog vizualnog identiteta išla je putem stvaranja upečatljivog, no ipak prepoznatljivog logotipa prilagođenog uporabi u digitalnim medijima. Predstavljanje novog vizualnog i grafičkog identiteta počinje u lipnju.

S konceptom Bigster, Dacia nam je pružila dokaz da će biti još atraktivnija, hladnija i otvorenija, a opet dostupna i usredotočena na ono bitno. Stvoren za otvorene zrake i prašnjave ceste, Bigster Concept nudi samo najvažnije za SUV u svom segmentu.

Nema trikova, nema kroma, nema lažnog aluminija, on utjelovljuje bitno i donosi hrabre izbore, kao što je prikazano korištenjem neobrađenih recikliranih materijala za vanjske zaštitne komponente. Njegove jednostavne linije i bezvremenske proporcije govore o robusnosti, pojačavaju pustolovske sposobnosti i škrope auru slobode po marki. Dacia postaje usputna riječ za bijeg jer njeni kupci imaju priliku za jedinstvena, stvarna i nekomplicirana iskustva.

Denis Le Vot, CEO marke Dacia, opisuje Daciju Izvor: Promo fotografije / Autor: Elephant

Denis Le Vot, izvršni direktor marke Dacia, opisuje Daciju kao 'marku koja definira značenje esencijalnog vozila' i koja je istodobno pristupačna i privlačna. Marka od samog početka uživa jedinstvenu poziciju na tržištu te bi u idućim godinama trebala samo rasti, kao što je objašnjeno u videu.