uoči premijere

[FOTO] Ovako bi trebao izgledati novi smart #3; Objavljeni prvi detalji sportskog coupéa

27.03.2023 u 13:02

Bionic
Reading

smart je otkrio preliminarne detalje dizajna i službeni naziv svog prvog sportskog coupéa u povijesti. Biti će to drugi model koji će biti lansiran nakon obnove marke, a premijera je zakazana za 18. travnja

Inteligentna, potpuno električna, premium marka automobila smart je danas objavila preliminarne detalje o dizajnu i službeni naziv drugog modela lansiranog od obnove marke. Novi smart #3 potpuno je električni SUV coupé s izvanrednim sportskim i avangardnim dizajnom. Njegova premijera je zakazana za 18. travnja na salonu automobila Auto Shanghai 2023.

Sportska reinterpretacija 'senzualnog proizvoda' Mercedes-Benz Global tima

Poput modela smart #1, dizajn interijera i eksterijera smarta #3 kreacija je globalnog dizajnerskog tima Mercedes-Benza. Predstavljajući sportsku i dinamičnu interpretaciju 'senzualnog proizvoda', istinski originalan vanjski izgled smarta #3 definiran je glatkim linijama i atletskim oblinama. Prema riječima proizvođača rezultat je 'emocionalno kultni automobil koji je definiran živopisnom energijom'.

'Ova mišićava, ali elegantno senzualna i savršeno uravnotežena privlačnost suprotnosti čini dizajn važnom prekretnicom u evoluciji temeljne vrijednosti smarta premium', rekao je Gorden Wagener, glavni direktor dizajna Mercedes-Benz AG. 'Dizajn #3 je emocionalno samouvjeren, privlači i čak oduševljava gledatelja.'

Spremni za uzbuđenje iznutra i izvana

Dizajn je dodatno naglašen brojnim detaljima. Sprijeda, smanjena LED prednja svjetla uparena su sa snažnim 'shark nose' nosom morskog psa i širokom rešetkom u obliku slova A. Na bočnim stranama, istaknuti krov susreće se s glatkom, kontinuiranom e-linijom koja povezuje A-stup i C-stup, stvarajući elegantnu i sportsku siluetu fastbacka. Velika veličina kotača dodaje snažan element, dok zaobljeni kanali za hlađenje ne ostavljaju upitnu namjeru izvedbe.

Dirk Adelmann, CEO smart Europe, je rekao: 'Nakon lansiranja smarta #1, uzbuđeni smo što možemo predstaviti drugi model od našeg rebrandinga: smart #3. Biti će predstavljen na sajmu Auto Shanghai, a automobil će biti vitalni element našeg portfelja proizvoda koji nam omogućuje daljnje oblikovanje urbane mobilnosti.'

Sa stražnje strane, skice pokazuju smart #3 sa samouvjerenom zaobljenošću koju stvaraju istaknuti spojler, C-nosač i snažan stražnji blatobran i branik. Izgled kombinira atletski izgled s elementima premium, progresivno modernih značajki, kao što su stražnja svjetla s pikseliziranim elementima.

Novi smart #3 nadopunjuje novu ponudu proizvoda nakon smarta #1 koji je već lansiran na prvo europsko tržište, a uskoro će uslijediti i drugi. Daljnji detalji o novom smartu #3 za europsko tržište bit će objavljeni kasnije.