SVJETSKA PREMIJERA

[FOTO/VIDEO] Ovo je novi smart #1: Početak sutrašnje mobilnosti počela je danas

08.04.2022 u 16:13

Bionic
Reading

Novi smart #1 prenosi vrlo kompaktne vanjske dimenzije i tradicionalni smart dizajn u novi koncept vozila sa znatno većim premium zahtjevima i visokom tehnologijom

Konceptni model smart Concept #1 koji je prikazan na IAA MOBILITY u Münchenu prošle jeseni, sada je doživio i svoju svjetsku premijeru. Pruža jasan uvid u prvi proizvodni model u smartovoj novoj generaciji potpuno električnih vozila. Konceptno SUV vozilo odvodi marku smart u segment povišenih malih i kompaktnih automobila.

Novi smart #1 prenosi vrlo kompaktne vanjske dimenzije i tradicionalni smart dizajn u novi koncept vozila sa znatno većim premium zahtjevima i visokom tehnologijom.

Tong Xiangbei, globalni izvršni direktor smart Automobile Co., Ltd. kaže: 'Svjetska premijera modela smart #1 u Berlinu označava još jednu prekretnicu na nevjerojatnom putu razvoja koji smo započeli s obnovom marke.

smart #1 svjetska premijera Izvor: Promo fotografije / Autor: smart

Kao prvi u novoj generaciji, nove obitelj električnih proizvoda, potpuno novi smart #1 savršeno je utjelovljenje ove obnove. Smart je sada ušao u novu fazu razvoja punom brzinom, dodatno potaknut našom poslovnom strategijom 'dual-home' u Europi i Kini.'

smart #1 svjetska premijera Izvor: Promo fotografije / Autor: smart

Dizajn koji redefinira prostor i razbija granice

Oblik modela smart #1 oblikovan je novim dizajnom, novom tehnologijom i novim pristupom stvaranju urbanog suputnika. Baš kao i sama smart marka, vrijednosti dizajna su 'poziv na povezivanje s automobilom na čisto osobnoj razini'. Eksterijer je napredan i progresivan s elementima kao što su skrivene električne kvake na vratima, vrata bez okvira i plutajući 'halo' krov koji korisnici ne bi očekivali od automobila u ovoj kategoriji.

Iz svakog kuta uvijek postoji novi detalj za istraživanje. Omjer prostora i otiska na podlogu je gurnut do maksimuma: potpuno novi smart #1 sa svojih 4270 mm duljine, međuosovinskim razmakom od 2750 mm i maksimalnih 19-colnih naplataka stvaraju impresivan unutarnji prostor s poboljšanim pogledom od 360°.

'Novi smarti #1 predstavlja ponovno pokretanje pametne marke i prikazuje naš novi dizajnerski DNK Sensual Producty', kaže Gorden Wagener, glavni dizajner Mercedes-Benz Group AG-a. 'Odrastao je, cool i utjelovljuje ljepotu s pametnim rješenjima. Stoga je nova, svježa i očaravajuća. Naš novi smart #1 ima potencijal učiniti smart vodećim dizajnerskim brendom.'

  • +50
smart #1 Izvor: Promo fotografije / Autor: smart

Povezivost i usmjerenost na korisnika kao standard za današnju mobilnost

Potpuno novi smart #1 stavlja kupca u središte. S namjenskim okruženjem aplikacija i prilagodljivim korisničkim sučeljem za informacijsko-zabavnu tehnologiju, automobil prihvaća tehnologiju usmjerenu na svrhu i ljude za povezivanje ljudi, mjesta i iskustava virtualno i u stvarnom životu.

Potpuno novi smart sadržavat će avatara kao inteligentnog pratitelja s glasovnom kontrolom temeljenom na umjetnoj inteligenciji unutar korisničkog sučelja. Ovo se neprimjetno povezuje s međusobno povezanim ekosustavom automobila, pametne aplikacije i podatkovnih oblaka – sve je povezano s osobnim smart ID-om i zaštićeno najvišim standardima šifriranja cyber sigurnosti.

smart #1 svjetska premijera Izvor: Promo fotografije / Autor: smart

Kako bi zadovoljili potrebe korisnika u smislu mobilnosti koja se stalno mijenja, potpuno novi smart #1 i svi povezani proizvodi i usluge čine jedan koherentan, intuitivan i prilagodljiv ekosustav. Centralizirana računalna arhitektura visokih performansi osigurava dinamička ažuriranja putem zraka tako da se više od 75 posto svih ECU-a (elektroničkih kontrolnih jedinica) u automobilu može kontinuirano ponavljati i ažurirati na daljinu (OTA). U kombinaciji s potpunom integracijom prilagodljivog ambijentalnog osvjetljenja i radnih izbornika, vožnja i interakcija s automobilom postaju prirodno i impresivno iskustvo.

Marka smart vidi napredne tehnologije u automobilu kao poticaje za autentično i bezbrižno iskustvo električne mobilnosti. Specifikacija prilikom lansiranja modela smart #1 pruža maksimalnu snagu od 200 kW (272 KS) i moći će se napuniti izmjeničnom strujom od 10-80 posto s 22 kW punjačem za 3 sata.

S DC super-brzim punjenjem to se može postići za manje od 30 minuta. Kompaktni SUV omogućuje korisnicima povezivanje smarta #1 s prijateljima putem aplikacije i uključuje digitalni ključ sa peer-2-peer-sustavom. Naravno, smart #1 je također dizajniran kako bi osigurao najbolju sigurnost putnika uz pomoć niza sustava za pomoć vozaču.

Pametan poslovni model budućnosti

Budući da je smart predan beskompromisnoj kvaliteti iskustva i interakcija, tvrtka stvara progresivan i intuitivan digitalni ekosustav za svoje kupce koji iskustvo stavlja na prvo mjesto i redefinira koncept trgovine i dnevne mobilnosti.

Zajedno s mrežom iskusnih partnera, smart će pružiti stvarno i korisniku orijentirano višekanalno iskustvo na cijelom putu korisnika: korisnik odlučuje kada i gdje će prikupiti informacije, stvoriti iskustva, izvršiti kupnju ili jednostavno ostati u dijalogu sa smartom – istovremeno osiguravajući besprijekoran prijelaz s online na offline i natrag. Iz tog razloga, potpuno ugrađena fizička maloprodaja ostat će ključni čimbenik uspjeha poslovnog modela.

U Europi, smart blisko surađuje sa strateškim partnerima od dugog povjerenja kako bi uspostavio najprikladniju mrežu prave veličine. Sa svojim novim dizajnom, smart izložbeni prostori odražavat će DNK novog dizajna i vrhunski izgled smart marke, poželjeti kupcima dobrodošlicu da iskuse potpuno nova smart vozila.

Vozilo je u postupku EU homologacije, a završetak homologacije očekuje se u drugoj polovici 2022. Marka smart će objaviti službene vrijednosti čim se proces homologacije završi.