MercedesCup 2021

[FOTO] Marin Čilić nakon pobjede u Stuttgartu ima dvostruki razlog za slavlje: Kući vozi i potpuno novi Mercedes EQS

15.06.2021 u 08:28

Bionic
Reading

Vrijednom pobjedom u finalu turnira Čilić je vjerojatno postao i prvi Hrvat vlasnik EQS-a, progresivne čisto električne limuzine u segmentu S-klase

Prije nekoliko dana pisali smo da se organizatori teniskog turnira MercedesCup 2021 u njemačkom Stuttgartu spremaju na stadion dovesti novi potpuno električni model EQS: kranom! No sada smo saznali i tko je postao ponosni novi vlasnik ove luksuzne limuzine.

Prvoj potpuno električnoj luksuznoj limuzini iz Mercedes-EQ-a gledatelji i tenisači su se mogli diviti na dva podija unutar središnjeg terena tijekom turnira. Teniski profesionalci imali su doista dobar razlog osvojiti ovaj prestižni turnir, ali u konačnici, samo je jedan igrač mogao biti sretan što se vozi kući u novom EQS-u.

Naravno, to je naš Marin Čilić! Time je vjerojatno postao prvi Hrvat vlasnik EQS-a. 32-godišnji Čilić pobijedio je u finalu u dva seta (7:6, 6:3) Felixa Auger-Aliassimea iz Kanade. Uz novčani dobitak od 53.280 eura, kao nagradu je dobio novi EQS iz Mercedes-EQ-a.

'Čestitam Marinu Čiliću na pobjedi u ovom uzbudljivom finalu! Izvrsno je nastupio tijekom cijelog turnira i zaslužuje osvojiti MercedesCup 2021 i EQS. Upravo ta težnja Marina Čilića vrhunskim performansama čini čvrstu vezu između Mercedes-Benza i vrhunskih sportaša poput Čilića', kaže Britta Seeger, članica uprave Daimler AG-a i Mercedes-Benz AG-a, odgovorna za marketing i prodaju.

  • +4
Marin Čilić je osim pobjede na turniru u Stuttgartu osvojio novi EQS Izvor: Promo fotografije / Autor: GES-Sportfoto

Predstavljen krajem travnja ove godine, novi EQS može se pohvaliti dometom do 770 kilometara (WLTP) i snagom do 385 kW (524 KS). Pogonski sustav EQS-a također ispunjava sva očekivanja progresivne limuzine u segmentu S-klase. U planu je performansna izvedba snage do 560 kW (762 KS). Svi modeli imaju električni pogonski sklop (eATS) na stražnjoj osovini dok verzije s 4MATIC imaju i eATS na prednjoj osovini.

Ovo je bio 42. put da je Mercedes-Benz naslovni sponzor MercedesCupa. Nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije Covida-19 gledatelji su ponovno uživali u vrhunskom tenisu. Turnir je šesti put održan na travi i stoga je bio važan za teniske profesionalce u pripremama za nadolazeću sezonu igranja na zelenim terenima.