CES 2020

Fiat Chrysler predstavlja svoj novi koncept: Airflow kao najava onoga što dolazi

07.01.2020 u 13:27

Bionic
Reading

Prepun novih tehnoloških rješenja, Airflow Vision podsjeća na revolucionarni dizajn Chryslerovog modela iz 30-tih godina prošlog stoljeća, a mogao bi biti najava iduće generacije MPV modela Pacifica

Fiat Chrysler će na Sajmu potrošačke elektronike (Consumer Electronics Show ili CES) u Las Vegasu ovog tjedna predstaviti svoj novi koncept Airflow Vision kao pregled 'nove generacije premium prijevoza'.

Nazvan po pionirskom Chryslerovom proizvodnom modelu iz tridesetih godina prošlog stoljeća, novi Airflow koncept sadrži prostrani i tehnološki napredni interijer i daje ideju što očekivati ​​od nove generacije MPV modela Pacifica.

Njegovi se višestruki zasloni mogu kontrolirati pokretima prstom i mogu se prilagoditi individualnim potrebama korisnika. Informacije se mogu podijeliti sa svim putnicima, za koje FCA tvrdi da će 'svaki putnik moći sudjelovati u iskustvu' vožnje.

Unutarnji prostor je povećan upotrebom postolja za sjedala, umjesto uobičajenih nosača na šini, i vitkih naslona sjedala. Kako govore iz FCA-e, koriste se vrhunski materijali kao što su antilop i koža, dok se prilagodljiva rasvjeta može upotrijebiti za stvaranje 'personaliziranog unutarnjeg svetišta'.

Vanjski stil Airflowa odražava minimalizam interijera, a istaknute konture stražnjih blatobrana, uska prednja rešetka i jednodijelni bočni prozori među ključnim su značajkama prikazanima u nacrtu. Zatvoreni lukovi kotača nagovještavaju aerodinamičnost koncepta.

Nema riječi o tome koji se pogonski sklop, ako je u ovoj fazi i prisutan, koristi. Američki proizvođač modela Pacifica (trenutno Chryslerov jedini model) mogao bi koristiti ili 3,6-litreni benzinski motor s unutarnjim izgaranjem ili hibridnu opciju koja je sposobna za domet od 50 kilometara samo električnom energijom.

Koncept Airflow će se pridružiti FCA-ovom CES štandu konceptu Fiat Centoventi, prvi put otkrivenom na sajmu automobila u Ženevi prošle godine. Futuristički električni supermini dizajniran je na način kako bi bio prilagodljiv i nadogradiv, a moglao bi krenuti u proizvodnju 2021. godine kao Panda sljedeće generacije.

  • +12
Fiat Chrysler Automobiles na Sajmu potrošačke elektronike (CES-u) u Las Vegasu Izvor: Promo fotografije / Autor: FCA