NIŠTA DOBRO

Evo što se dogodi kad ne zategnete dovoljno vijke na kotačima

18.01.2019 u 03:31

Bionic
Reading

Ekipa YouTube kanala mastemilo82 već neko vrijeme pokušava uništiti Opel Astru prve generacije, no to im baš i ne polazi za rukom

Ovaj put automobil su pokušali dokrajčiti opuštanjem vijaka na prednjem lijevom kotaču. Vjerojatno ne treba pretjerano elaborirati zašto bi vijci na svim kotačima u svakom trenutku trebali biti propisno zategnuti.

Ako vam se ipak slučajno dogodi da prilikom promjene pneumatika posao zatezanja vijaka ne obavite na zadovoljavajući način, priloženi video sugerira kako ćete ovog propusta vrlo brzo postati itekako svjesni.

Naime, potrebne su stalne korekcije na upravljaču kako automobil ne bi ‘vukao’ u jednu stranu.

Čak i s opuštenim vijcima dečki su uspjeli prevaliti desetak kilometara, a tek je njihovo krajnje opuštanje rezultiralo otpadanjem kotača u vožnji.

Preporuka je u ovakvoj situaciji izbjegavati naglo kočenje, te postepeno usporavati kako ne bi došlo do zanošenja vozila.

Je li ovaj manevar dokrajčio Astru? Naravno da nije. Neuništivu munju možemo očekivati u još pokojem nastavku, a komentari uz priloženi video sugeriraju da ideja za daljnju destrukciju nesretnog automobila - ne manjka.

Izvor: Screenshot
  • +11
Euro NCAP Izvor: Promo fotografije / Autor: Euro NCAP