Hyundai

Električni koncept 45 u stilu 1970-ih

23.08.2019 u 15:17

Bionic
Reading

Hyundai će u Frankfurtu uz koncept električnog automobila 45 predstaviti novu generaciju malenog automobila Hyundai i10 i ograničeno izdanje i30 N Projecta C

Hyundai je objavio prve detalje električnog konceptnog automobila koji će imati svoj debi na sajmu automobila u Frankfurtu u rujnu. Nazvan je 45, a južnokorejski proizvođač je rekao da sadrži stilske reference na prvi proizvodni automobil marke - kompaktni Pony s motorom Mitsubishija, koji je predstavljen 1974.

Slika novog EV-a pokazuje LED stražnju traku u retro stilu koja će prikazati matricu što cvjeta pri pokretanju.

Iz drugih izvora možemo vidjeti nagovještaje da će 45 jako sličiti nedavnom konceptu Mint tvrtke Genesis, koji ima oštru stražnju liniju krova, uski stražnji prozor, produžene lukove kotača i nizak, širok položaj.

Uz odavanje počasti povijesnom dizajnerskom djelu marke, Hyundai kaže da će 45 'djelovati kao simbolična prekretnica Hyundaijevog budućeg dizajna električnih automobila'. Trenutno se 45 ne planira proizvoditi i djeluje kao dizajnerska studija, a ne kao najava određenog budućeg modela. Glasnogovornik Hyundaija rekao je kako se koncept temelji na novoj platformi električnog vozila i da će 'najaviti potencijale za dizajnere električnih automobila u budućnosti'.

Hyundai će u Frankfurtu uz koncept 45 predstaviti novu generaciju malenog automobila Hyundai i10 i ograničeno izdanje žestokog hatchbacka i30 N Project C. Luc Donckerwolke, Hyundaijev dizajnerski šef, rekao je ranije ove godine da se stilski stil tvrtke mora razlikovati od jezika sestrinskih marki Genesis i Kia.

'Naš je osnovni zadatak razlikovati dizajnersku filozofiju tri marke, posebno zato što imamo velik udio u Koreji. Moramo razlikovati svaki model, inače će krajolik biti previše homogen.'