SASTANAK U AUSTRIJI

HDZ: Platili smo put Oreškoviću u Kitzbühel

14.01.2016 u 21:42

Bionic
Reading

Mandatar Tihomir Orešković boravi u Kitzbühelu o trošku HDZ-a, potvrđeno je za tportal iz te stranke. Koliko će za izlet u poznato austrijsko skijalište izdvojiti HDZ, nije poznato, baš kao što nije poznato koje je to mjere za ozdravljenje Hrvatske Orešković predložio na sastanku sa svjetskom bankarskom elitom, čime su oni prema izvještajima HRT-a i RTL-a bili iznimno zadovoljni

Iako se pretpostavljalo da je Orešković otputovao u Austriju na trošak Hrvatske narodne banke jer je skupu prisustvovao i guverner Boris Vujčić, iz te institucije još jučer su odbacili takvu mogućnost, uz tvrdnju da u Kitzbühel nije otišao o njihovu trošku niti mu oni plaćaju smještaj.

Orešković je, prema tvrdnjama iz HDZ-a, otišao u Austriju jer je dobio poziv organizatora.

Prijepodne je Orešković razgovarao s predstavnicima dvadesetak međunarodnih ulagača koji su najveći financijeri hrvatskog duga, a riječ je o institucijama poput Deutsche banka, Goldman Sachsa, Merrill Lyncha, Eaton Vancea i ključnim kreditnim agencijama.

Nakon završenih sastanaka RTL i HRT su izvijestili da su bankari izuzetno zadovoljni onime što su čuli te da su u planu Tihomira Oreškovića neki potezi koji se u hrvatskoj politici još nisu povukli.

Koji su to potezi, javnost bi trebala vjerojatno doznati sutra.

Orešković je u srijedu, uoči odlaska u Kitzbühel s Vujčićem, rekao novinarima da će se naći s osam do deset najvećih investitora koji 'drže osam do deset posto hrvatskog duga'.

Naglasio je nužnost poboljšanja hrvatskog rejtinga te ocijenio kako u tom smislu u petak u izvješću agencije Standard and Poor's neće biti promjena.