SURAĐUJE S TOMAŠEVIĆEM

Župan Kolar ne smatra problemom to što Možemo ide samostalno na izbore

08.07.2023 u 14:37

Bionic
Reading

Župan Krapinsko-zagorske županije, SDP-ov Željko Kolar rekao je u subotu da ne vidi problem u odluci stranke Možemo! da ide samostalno na izbore za Hrvatski sabor i da mu nisu jasne reakcije pojedinih njegovih stranačkih kolega koji su kritizirali takvu njihovu odluku

Kolar je to izjavio u subotu za Hinu, dan nakon zajedničkog sastanka s gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem na kojem je, uz suradnju na području korištenja obnovljivih izvora energije, bilo i političkih tema.

'I SDP i Možemo! baštini iste vrijednosti, solidarnost, jednakost i pravednost. I jedni i drugi smatramo da moramo stvoriti institucije koje će funkcionirati bez obzira na Vladu i stranku koja u tom trenu obnaša vlast i da te institucije moraju biti brze i učinkovite uz nultu toleranciju na nasilje i na lopovluk', istaknuo je.

Kaže da kao župan ima jako dobru suradnju sa zagrebačkim gradonačelnikom, a hoće li suradnja Možemo i SDP-a biti predizborna ili postizborna smatra manjim problemom. Po njegovim riječima, zadatak obiju stranaka je osvojiti dovoljan broj mandata, što znači da moraju imati na desetke projekata kojima će dobiti povjerenje građana.

'Osobno ne vidim nekakav veliki problem niti da bi spomenuta odluka Možemo! o samostalnom izlasku na izbore trebala biti nešto što bi naše dobre odnose i poslovnu suradnju usporilo', zaključio je Kolar.

Ocijenio je i kako bi suradnju dviju stranaka trebalo poboljšati i ubrzati kako bi se građanima poslala jasna poruka da u Hrvatskoj postoji puno bolja alternativa u odnosu na vladajuće, koja je spremna preuzeti odgovornost za upravljanje Hrvatskom.