DRAMA U ZAGREBU

Živi zid pokušao spriječiti deložaciju, rastjerala ih policija

12.06.2015 u 10:19

  • +9

Policija rastjerala Živi zid i deložirala obitelj Terebuh

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

Bionic
Reading

Aktivisti Živog zida pokušali su jutros u Klanjčiću 25 u Zagrebu spriječiti nasilnu deložaciju obitelji Terebuh. Deložaciju nisu uspjeli zaustaviti, a policija je nekoliko desetaka aktivista iznijela iz kuće

Već pola sata nakon početka deložacije 30-ak interventnih policajaca mirno je ušlo u dvokatnicu na adresi Klanjčić 25. Nakon što su provalili vrata iznutra se čulo skandiranje 'Pravo na dom!'. Policiju to nije omelo i počela je iznositi aktiviste Živog zida.

Za samo sat vremena uklonili su sve aktiviste, no na mjesto događaja morala je doći i Hitna pomoć jer je pozlilo starijem muškarcu i aktivistici. Jedan od posljednjih aktivista dobacio je poruku vlasniku kuće: 'Jesi li sad sretan? Evo ti kuća, nosi je.'

Kako piše 24sata.hr, Safet i Branka Terebuh žive od 1000 kuna njezine mirovine dok je Safet na burzi rada.

On je stan iz kojeg su danas deložirani naslijedio od majke preko stanarskog prava, a kada je ono ukinuto, postao je zaštićeni najmoprimac. Iz stana ga je izbacio novi vlasnik.

RTL Autor: RTL

'Sud je nekoliko puta odbacio njegov zahtjev, a vlasnik je nakon toga pokrenuo novi postupak kako bi nam skinuo status zaštićenog najmoprimca zbog preinaka koje sam radio u stanu. Zbog toga je sud odlučio u njegovu korist i skinuo mi status. U presudi je pisalo da se iselim u roku od 15 dana, što nisam učinio. Nakon toga sud je presudio da mene i suprugu deložiraju. Obratio sam se i gradonačelniku Bandiću, ali me je njegova administracija odbila riječima da odem u prenoćište', rekao je Safet.