NAJVEĆI GUBITNIK HOLDINGA

ZET u 2012. imao gubitak od gotovo 300 milijuna kuna

27.08.2013 u 16:49

Bionic
Reading

Zagrebački električni tramvaj, podružnica Zagrebačkog holdinga, tvrtke koja objedinjuje poslovanje svih subjekata važnih za funkcioniranje glavnog grada Hrvatske, u prošloj godini napravio je poslovni gubitak od oko 281 milijun kuna. Minus ZET-a u 2011. bio je viši, no smanjen je naknadnim povećanjem cijene karata javnog prijevoza. Cijena tramvajske karte u Zagrebu sada je 12 kuna, prenosi dopisnik agencije Anadolija

Odbor za gospodarski razvoj zagrebačke Gradske skupštine predstavio je negativne rezultate poslovanja Zagrebačkog holdinga od 2006. do 2012. te pokrenuo postupak podjele Holdinga na trgovačka društava s ograničenom odgovornošću.

Zagrebački holding do sada je bio podijeljen na 18 podružnica, četiri trgovačka društva i na jednu ustanovu, a njegov rad je pod nadzorom Gradske skupštine. Gubitak Holdinga u 2012. iznosi 359 milijuna kuna. Najveći gubitak, oko 281 milijun kuna, ostvarila je podružnica Zagrebački električni tramvaji (ZET).

Gubitnici su i podružnica Direkcija, Zagrebački velesajam i Podružnica za upravljanje školskim objektima.

Odbor je raspravljao o načinu reforme Holdinga kako bi se financijski gubici smanjili, a rasprava će biti nastavljena na izvanrednoj sjednici u petak.